Hrvat u službi dizajna BMW-a

Posljednje promjene u dizajnerskom odjelu BMW grupe dovele su hrvatskog dizajnera Domagoja Đukca na čelo odjela za dizajn eksterijera u BMW-u Designu, koji vodi Karim Habib.

Đukec, 38-godišnji Hrvat rođen u Frankfurtu, BMW-u se pridružio 2010. godine te je dizajnirao Concept Active Tourer. Prije bavarske tvrtke dizajnirao je za Volkswagen i Citroën.

Na čelo odjela za dizajn interijera dolazi Oliver Heilmer (39), i to umjesto Marca Girarda (43), koji preuzima vodstvo automobilskog dizajna BMW-ove podružnice DesignworksUSA. Martina Starke (42) imenovana je šeficom odjela za boje i materijale.

Do promjena je došlo i u Miniju, gdje je novim šefom dizajna eksterijera imenovan Christopher Weil (38). Njegov prethodnik Marcus Syring (49) prešao je u drugu marku BMW grupe, Rolls-Royce.

“Kao šef dizajna BMW grupe vrlo sam ponosan na bogatstvo talenata u mojoj ekipi. Uvjeren sam da smo ovim restrukturiranjem dali značajan polet dizajnu studija pojedinih brendova te da ćemo nastaviti oblikovati budućnost dizajna BMW grupe s uspjehom”, rekao je Adrian van Hooydonk, viši potpredsjednik dizajna BMW grupe.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije