VN Mađarske: Lewis Hamilton stigao do prve pobjede u sezoni

Mađarice u zelenim minicama i bijelim šeširićima su mu se bacale u zagrljaj, ljubile ga i grlile, no Lewis Hamilton gledao je iza njih, razgrnuo ih i napravio par koraka, spustio glavu i poljubio svoj – automobil. Čovjeku je, od cura, važniji Mercedes. Uostalom, zbog automobila je nedavno i izgubio svoju dugogodišnju djevojku Nicole… Ali, vjerojatno nije jedini koji ljubi “svoju mečku”.

Dokazao sam se

– Ma to mi je jedna od najvažnijih pobjeda u životu, došao sam u novu momčad, ovo mi je prva pobjeda s Mercedesom i dokazao sam da mogu biti važan kotačić u momčadi, da su ispravno odlučuli kad su me doveli – “ispričavao” se Hamilton.

– Slagali smo bolid do kasno u noć, odlično sam se snalazio iako ni sam nisam vjerovao da uz Vettela imam ikakve šanse za pobjedu. Bio sam gladan, morao sam preticati, pa sam tako sjajno prešao i Marka Webbera u 34. krugu, bio je to majstorski potez, priznajem.

Posljednjih 20 krugova sam se naprosto vozikao – pričao je Hamilton, nakon svoje 22. pobjede u karijeri. Odgovara mu Hungaroring, najsporija staza na svijetu, jer jedini je uz Schumachera ovdje uspio pobijediti pet puta. Čak je i Senna kraj Budimpešte slavio svega triput.

Ukleti Hungaroring

Vettelu će Mađarska i dalje, uz Austin, ostati jedina staza na aktualnom kalendaru formule 1 na kojoj nikad nije pobijedio. Bili smo prije dvije godine u njegovom boksu na Hungaroringu, gledali utrku s mehaničarima i slušalicama na ušima. Bila je tada tuga. I sada ništa drugačije.

– Sve sam pokušao, ali Kimija nisam uspio preteći za drugo mjesto. Ne ide i ne ide… – žalio se Vettel. Kimi, vječno drugi ove sezone, opet je ronio suze.

– Plaćam cijenu jer subotom kiksam, ne osvajam najbolje startne pozicije, jer auto nije najbrži. I onda, što god napravio, sam na kraju vječno drugi. U Kini, Bahreinu, Španjolskoj, Njemačkoj i sada u Mađarskoj… I još mi nisu ni uplatili lovu u Lotusu – žali se Raikkonen. Logika govori, neće odbiti dogodine Red Bull i bit će tada veselo, Vettel mu danas nije mogao ništa…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije