13-godišnjak Mercedesom prošao pola Europe

Nakon svađe s majkom oko računa za mobitel, 13-godišnjak iz talijanskog grada Montebelluna sjeo je bez znanja oca u njegov Mercedes i uputio se ravno u Poljsku. Nakon što su roditelji na noge podigli Interpol i prije nego što ga je zaustavila policija kod njemačkog grada Moisburga, samo 150 km od poljske granice, dječak je Mercedesom prešao gotovo 1000 kilometara!

Vozio je kroz Italiju, Austriju i velik dio Njemačke, a sa sobom je imao samo 200 eura i putovnicu. Razlog bijega: prije dvije godine kod jedne talijanske obitelji usvojeni dječak, želio je u Poljskoj posjetiti sestru koja mu nedostaje, a s kojom je bio u stalnoj vezi putem telefona i interneta, kako pišu talijanski mediji.

Golobradi strastveni vozač kartinga pritom je priznao njemačkoj policiji kako je vožnja u očevom Mercedesu protekla vrlo ugodno i kako je bio vrlo siguran za volanom. No, ostaje enigma kako baš nitko na dva granična prijelaza i dvije benzinske postaje gdje je mladac točio gorivo nije primijetio ili smatrao neobičnim da Mercedes vozi dijete, prenosi Autoklub.hr.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije