Belgija zabranjuje hostese na auto i moto salonima

Političari se često miješaju tamo gdje im nije mjesto. Bilo da je riječ o sferama koje nisu u njihovoj ingerenciji ili jednostavno nisu stručni za teme kojih se diraju. Kod nas je takvih primjera koliko hoćete, a nije ni vani nešto bajnija situacija, piše Automotoportal.hr.

Belgijskoj ministrici unutarnjih poslova Joëlle Milquet tako je zasmetala uobičajena praksa na svjetskim auto i moto salonima koja uključuje prisustvo hostesa uz vozila koja se prezentiraju, pa je ona odlučila progurati zakon koji to zabranjuje.

Ovogodišnji Brussels Motor Show trebalo bi prema predviđanjima posjetiti otprilike 350.000 posjetitelja. Svi oni ondje se pojave zbog noviteta iz svijeta auto i moto industrije koji ondje bivaju izloženi, ali jednim dijelom i zbog lijepih djevojaka koje te iste novitete prezentiraju. Belgijska ministrica nije baš oduševljena takvom praksom i namjerava ju potpuno zabraniti što se većini posjetitelja neće nikako svidjeti.

Sve hostese koje će se pojaviti na ovogodišnjem izdanju tog salona morat će biti “primjereno” obučene jer je to od organizatora zatražila upravo spomenuta ministrica unutrašnjih poslova. Prema njoj ovakvi saloni mjesto su gdje se ide s obiteljima (djecom) pa prema njoj oskudno odjevene mlade dame nisu primjeren folklor.

Sličan potez povučen je i na prošlom pekinškom salonu automobila, a ako ovakvo razmišljanje postane ustaljena praksa na sljedećem salonu automobila u Zagrebu (ako se ikad dogodi) najvjerojatnije ćemo gledati do zuba zakopčane djevojke kako one svojim izgledom ne bi slučajno uvrijedile ili ne daj bože traumatizirale djecu i starije maloljetnike.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije