Francuzi Novu godinu proslavili paleći 1193 automobila

I dok neke nacije Novu godinu dočekuju vatrometom i petardama, Francuzi polako uvode novu tradiciju. Kod njih je to konkretno paljenje automobila kojih svake godine stradava sve više. Ono što je počelo početkom devedesetih kao oblik protesta sada se pretvorilo u natjecanje tko će izazvati što veći kaos.

U novogodišnjoj noći na području Francuske zapaljeno je 849 automobila. S njih se vatra proširila na još 344 vozila što ukupni broj stradalih automobila diže na 1.193 primjerka. Podaci su to koje je iznijelo francusko ministarstvo unutarnjih poslova.

Proteklih godina francuske vlasti prestale su izvještavati o tome koliko je automobila izgorjelo u dočeku Nove godine ne bi li na taj način pokušalo smanjiti interes piromana koji su si pronašli uvrnutu novogodišnju zanimaciju. To im na žalost nije uspjelo pa se poražavajuće brojke ponovno serviraju ljudima.

Prema podacima kojima francuske vlasti raspolažu čak 20 do 30% zapaljenih automobila zapalili su njihovi vlasnici jer navodno na taj način dio Francuza pokušava doći do novca od osiguranja. Iako zabrinjavajuće brojke one su samo dio kapi u moru kada je riječ o godišnjem broju automobila koje u Francuskoj proguta vatra.

Prema određenim podacima u ovoj europskoj zemlji godišnje izgori nekih 40.000 automobila, pa ovih 3% spaljenih na Novu godinu ne djeluje tako strašno, piše Automotoportal.hr.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije