Peugeot 208 je Hrvatski auto godine

Peugeot 208 je Hrvatski auto godine

Na završnoj svečanosti održanoj u Hrvatskom novinarskom društvu u Zagrebu odlukom uglednog Hrvatskog novinarskog žirija Zbora automobilskih novinara HND-a Peugeot 208 postao je HRauto 2013. godine osvojivši Zlatni volan, piše Autoklub.hr.

Drugo mjesto i Srebrni volan pripao je Volkswagen Golfu, dok je trećeplasirani i osvajač Brončanog volana Renault Clio. U izboru su ušli najveći ovogodišnji noviteti na automobilskom tržištu i oni koji upravo kreću u prodaju.

Finale je dočekala vrlo izjednačena šestorka: Fiat Panda, KIA Cee’d , Peugeot 208, Renault Clio, Seat Toledo/Škoda Rapid i Volkswagen Golf. Seat i Škoda imali su zajedničku nominaciju, jer je riječ o gotovo identičnim automobilima koji su tako bili u konkurenciji i za Europski automobil godine.

Dodijeljena su već tradicionalno i posebna priznanja za coupé, dizajn, ekologiju, gradski automobil, kabriolet, lako gospodarsko vozilo, najpovoljniju kupnju, najprodavaniji automobil, obiteljski automobil, poslovnu limuzinu, sigurnost, terenac-SUV-crossover i tehničke inovacije.

Nagradu za terenca osvojila je Opel Mokka, za najbolji coupe dvojac Toyota GT86 i Subaru BRZ za dizajn Mercedes A klasa, za ekologiju Kia Optima u hibridnoj izvedbi, za gradski automobil Fiat Panda, za kabriolet Mercedes SL, za lako komercijalno vozilo Ford Transit Custom, za najpovoljniju kupnju dvojac Citroën C-Elysee i Peugeot 301, za obiteljski automobil Dacia Lodgy, za najprodavaniji model Volkswagen Polo, za poslovnu limuzinu BMW serije 3, za sigurnost Volvo V40 i za inovaciju Mazda Skyactive tehnologija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije