ZG večer prvaka 2012: Zapaženi uspjesi naših automobilista

Predivna noć zagrebačkog auto i karting športa, ukratko bi se moglo opisati sinoćnje događanje u Staroj gradskoj viječnici na Gornjem gradu.

Zagrebački automobilistički savez sjajno je obilježio tri velika jubileja hrvatskog auto i karting športa. Stotu obljetnicu “prve automobilske utakmice” održane 1912. godine na stazi Zagreb-Bistra-Veternica-Lepoglava-Ivanec-Varaždin-Zelina-Zagreb, pedesetu obljetnicu prve karting utrke održane 1962. godine na betonskoj pisti stadiona NK “Zagreb” u Kranjčevićevoj ulici i dvadesetu obljetnicu utemeljenja ZAS-a, danas sasvim sigurno najorganiziranijeg gradskog granskog saveza u našoj zemlji.

Nakon slikovitog uvoda prof. Valentina Valjak o prvoj auto utrci na ovim prostorima i podjele 147 nagrada najboljim vozačima Prvenstva Sjeverna liga i Prvenstva Zagreba u kružnim utrkama, brdskim utrkama, auto rally-ju, ocjensko spretnosnim vožnjama, rally-ju povijesnih (old timer) vozila, autoslalomu, utrkama ubrzanja, drift utrkama i karting športu, uz “zagrebački božićni pušlek” sa svaku vozačicu, podijeljena su i prigodna priznanja najzaslužnijom pojedincima i tvrtkama za svekoliki doprinos razvitku zagrebačkog auto i karting športa proteklih dvadeset i više godina.

Ivan Vadla (lijevo), Vedran Delimar (desno)

Čakovečki automobilisti Vedran Delimar i Ivan Vadla, zasluženo su došli podiči svoje nagrade. U sezoni 2012 postigli su veoma impresivne rezultate u prvenstvu Sjeverne Lige. Natjecali su se u kategoriji Ocjensko spretnosne vožnje, Vedran Delimar završio je na 2. mjestu klase 2 sa 54 boda, neposredno iza  dugogodišnjeg prvaka Hrvatske Antuna Laušina sa 60 bodova. Na 3. mjestu našao se Josip Prebeg iz Sl. Broda, 45 bodova. Ivan Vadla, sa samo dvije utrke, drži 5 mjesto klase, sa 22 boda.

U ukupnom poretku Prvenstva Sjeverne Lige u Ocjensko spretnosnim vožnjama, Vedran Delimar zauzeo je fantastično 3. mjesto u ukupnom poretku sa 33 boda! Drugi je Marko Palijan sa 45 bodova, i Antun Laušin na prvom mjestu sa 60 bodova.

Nina Zrna, Ivan Vadla, Vedran Delimar, Anita Sabol

Ivan Vadla je uzeo 1. nagradu, kao najbolji Junior Ocjenski Spretnosnih vožnji u sezoni 2012. Kao članovi Kluba AK Stubaki, Vedran Delimar, Ivan Vadla i Nino Ćubić iz Čakovca, domogli su klubu 3. Mjesto u konkurenciji klubova.

Sve je završilo, kako to i prilići automobilistima, skromnim domjenkom i dugim druženjem gdje su proradila sjećanja na uspomene, ali slagali se i planovi za novu sezonu, dok su gornjogradske plinske lanterne obasjale velike pahuljice snijega koje su zagrebačke automobiliste otpratile u “belu zagrebačku noć”, ali sasvim sigurno u nove i brojne pobjede – novih 100 godina.

 Poredak klasa 2: Josip Prebeg, Antun Laušin, Vedran Delimar

Natjecatelji zahvaljuju sponzorima!

    Auto Hrvatska Djelovi d.o.o. (Toyo Tyres) Varaždin
            AMC Glad d.o.o. Čakovec
            BAT prodajni centar Čakovec
            Novi-net Telekom iz Čakovca
            Velepromet d.o.o. Puščine
            Lab1 d.o.o Varaždin
            CafeBar Petica, Mala Subotica

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije