VW Kombi prestaje se proizvoditi nakon 63 godine

Kada je 2009. nakon 25 godina proizvodnje u povijest otišla prva generacija VW Golfa nitko nije plakao. Tako će vjerojatno biti i krajem sljedeće godine kada će nas napustiti još jedna Volkswagenova legenda, njegov legendarni Kombi.

Ovaj dugovječni model koji je svjetlo dana prvi puta pogledao 1950. godine još uvijek se u gotovo izvornom obliku proizvodi u Brazilu, no 63 godine na tržištu je sasvim dovoljno, pa je Volkswagen spomenuti model odlučio poslati u više no zasluženu mirovinu.

Model lakog gospodarskog vozila koje je prije više od šezdeset godina prvi puta vozilo svjetskim prometnicama od 1957 godine proizvodi se u Brazilu. Od tog vremena do danas ono je nekoliko puta obnovljeno, pa tako model koji će sljedeće godine u mirovinu izgleda kao onaj koji se počeo prvi puta proizvoditi 1967. godine.

S godinama se mijenjao i izgled njegove unutrašnjosti, a prije samo pet godina Kombi je umjesto zrakom hlađenog benzinca dobio 1.4-litreni tekućinom hlađeni motor s 82 KS koji ovoj živućoj legendi osigurava maksimalnu brzinu od 129 km/h.

Volkswagen bi vjerojatno još nekoliko godina proizvodio ovaj kultni automobil da ga u posljednje vrijeme ne stišću sve strože sigurnosne regulacije. Upravo one došle su naime glave Volkswagen Kombija uz kojeg su odrastale brojne generacije širom svijeta, piše Automotoportal.hr.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije