Jeste li vidjeli tko prevozi kugle i koplja na OI?

Na Olimpijskim igrama u Londonu, diskovi, kladiva, kugle i koplja se ne prenose “starinskom”, ručnom tehnikom do mjesta sa kojega su bačeni, već posebno pripremljenim Minijima na daljinsko upravljanje.

Naime, BMW (vlasnik brenda Mini) je izradio tri primjerka Mini Coopera uz pomoć tvrtke LOCOG. Svaki od automobila mjeri tek 1.100 mm u dužinu, 500 mm u širinu te 400 mm u visinu, uz ukupnu masu od 25 kilograma.

Minijaturne Minije pokreću elektromotori snage 10 KS, dok se za napajanje brinu baterije koje s jednim punjenjem mogu pružiti zabavu u trajanju od 35 minuta. Samo punjenje baterija traje 80 minuta, piše autoholik.net, a prenosi Netmobil.hr.

Ovi autići odjednom mogu ponijeti do 8 kilograma tereta, što odgovara težini jedne kugle, kladiva ili diska, odnosno dva koplja. Suverenost na terenu osiguravaju im posebni amortizeri i gume, a zanimljivo, imaju i funkcionalna prednja svjetla.

Svaki mini MINI na Olimpijskim i Paraolimpijskim će igrama provesti po 9 dana, radeći u smjenama po 4 sata. Procjenjuje se da će prijeći oko 6 kilometara na dan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije