Čakovečki automobilisti na Prvenstvu Hrvatske uzeli 13 medalja!

U subotu 7. srpnja, u Kumrovcu su održane dvije utrke prvenstva Hrvatske u ocjensko-spretnosnim vožnjama, discipline A07 Hrvatskog auto i karting saveza.

Cjelodnevni program trajao je od jutarnjih 08:00 sati kada je bilo okupljanje svih sudionika pa sve do večernjih sati i svečanosti proglašenja pobjednika, nešto malo iza 19:00 sati. Organizator priredbe pod nazivom “2u1 OSV Kumrovec” bio je Auto klub DELTA SPORT Zagreb, uz suorganizatora Općinu Kumrovec.

Od prijavljenih 18 vozača, na natjecanju je startalo njih 16. Svaka utrka sastojala se od 5 posebnih ispita, tako da su sudionici u jednom vrlo toplom i sunčanom danu po “užarenom” asfaltu Kumrovečkog parkirališta, morali voziti čak 10 izuzetno zahtjevno postavljenih ispita.

Najbolji u obje utrke bio je iskusni, jedan od najboljih vozača ove discipline, Antun Deda Laušin član SAK SAMOBOR, koji je i u prvoj i u drugoj utrci pobijedio sa uvjerljivom i velikom prednošću. Svakako treba istaknuti i odlične vožnje među čunjevima koje su ostvarili, Marko Palijan (AK DUBRAVA), Vedran Delimar (AK STUBAKI), Ivan Vadla (AK STUBAKI), Nino Ćubić (AK STUBAKI), Igor Mandić (AKK ZANATLIJA) i, koji su u Kumrovcu pokazali svojom atraktivnim vožnjama da i ova disciplina HAKS-a može biti vrlo zanimljiva.

U redoslijedu klubova, dvostruku pobjedu odnijeli su međimurski vozači AK STUBAKI ispred AK DUBRAVA i SB AUTOSPORT-a (pošto nema čakovečki auto klub za kojeg bi vozili).

Odlučujuća utrka ovogodišnjeg prvenstva održat će se 25. kolovoza, uz organizaciju AK RI AUTOSPORT, Rijeka/Čavle.

13 medalja čakovečkim automobilistima!

Čakovečki automobilisti, ljubitelji auto sporta Vedran, Ivan i Nino napravili su vrlo impresivne rezultate na nivou Prvenstva Hrvatske. Uzeli su čak 13. priznanja!

Vedran Delimar popeo se na 3. mjesto Generalnog poretka Prvenstva Hrvatske, što je dosad njegov najveći uspjeh u karijeri. U Klasi 2 osvojio je 2. mjesto prve utrke, i 2. mjesto druge utrke. Ivan Vadla, našao se odmah iza njega na 4. mjestu “generalke” sa nekoliko sekunda zaostatka, te osvojio 2. mjesto klase 1, Nino Ćubić pridonio je svojim 9. mjestom (4. mjesto klase 2) poneke bodove, i tako su osvojili tri 1. mjesta u konkurenciji Klubova. 1. Mjesto Klubova Prvenstva Hrvatske 1. utrke, 1. mjesto konkurencije klubova Prvenstva Hrvatske 2. utrke, te 1. mjesto u kategoriji klubova Prvenstva Sjeverne Lige. Ivan Vadla osvojio je 2. prva mjesta u konkurenciji Juniora Prvenstva Hrvatske, te 1. mjesto u Prvenstvu Sjeverne Lige, za juniore.

Generalni Poredak 2012_ KLASA 1

1. Antun Laušin SAK Samobor
2. Igor Mandić AKK Zanatlija
3. Ivan Vadla AK Stubaki
4. Hrvoje Vukoje AK SB Auto Sport
5. Josip Prebeg AK SB Auto Sport
6. Marko Šivak AK Delta Sport
7. Nicol Baričević AK HBT Racing
8. Gordan Prenc AK Split Motorsport
9. Marko Popović AK HBT Racing

Generalni Poredak 2012_ KLASA 2

1. Marko Palijan AK Dubrava
2. Vedran Delimar AK Stubaki
3. Ivan Gašparović AK Dubrava
4. Danijel Babić AKK Zanatlija
5. Nino Ćubić AK Stubaki
6. Tomislav Knez AK Delta Timing
7. Dejan Ciglenečki AK SB Auto Sport

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije