dobro je znati

SVE VIŠE KAMERA Blicaju li kamere ako ste prekoračili brzinu?

Sigurno ste primijetili kako u Međimurju ima sve više kamera za nadzor brzine, a ono što zanima sve vozače 'blicaju' li kamere kada prođete pokraj njih

U posljednjih mjesec dana dvoje ljudi HAK reviji postavilo je gotovo isto pitanje, a svodi se na sljedeće: “Vozio sam noću i prošao sam pokraj kamere. Čini mi se da se uključio blic i da me kamera snimila.” Na pitanje jesu li vozili brzo odgovorili su da nisu, ali da ne mogu biti sigurni, piše Index.hr.

HAK revija provjerila je to u MUP-u. Pitali su postoje li još na hrvatskim cestama kamere koje blicaju, odnosno trebaju pomoć izvora svjetlosti kada snimaju prebrze vozače. Odgovor iz MUP-a je kratak, ali jasan.

“Nastavno na upit obavještavamo vas da sve kamere imaju ugrađenu IC rasvjetu, u spektru nevidljivom za ljudsko oko, za rad uređaja u noćnim uvjetima”, poručili su iz MUP-a.

Dakle, nema više blicanja, diskretna infracrvena rasvjeta onemogućuje taj svjetlosni show i prekršaji se snimaju na način koji neće ometati vozače, navodi Index.hr.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije