Ruski atraktivni auto za 10.000 eura

Godine 1998. u mjestu Taganrog u Rusiji niknula je nezavisna tvornica automobila koja je počela proizvoditi automobile po licenci Daewoo Motors, Godinu dana kasnije ondje je počela proizvodnja Citroën Berlinga na koji su za potrebe ruskog tržišta stavljene oznake Orion M.

Kako je vrijeme odmicalo TagAZ postao je sve poznatiji i 2006. godine počeo proizvoditi Hyundaijeve modele Accent i Sonata. Ovaj Ruski proizvođač do danas se proširio na još dvije lokacije i trenutno se u njegovim postrojenjima sklapa 20 različitih modela automobila. Njima će se uskoro pridružiti i još jedan model koji su rusi nazvali Aquila.

TagAZ Aquila četverovratni je kupe sportskih linija čija nas premijera očekuje na moskovskom salonu automobila ovog kolovoza. Najveći adut ovog kupe ne bi trebao biti njegov solidan izgled već cijena s kojom će on doći na tržište.

Prema trenutno dostupnim podatcima ruski “orao” koštat će otprilike 74.000 kn što ga stavlja u rang s jeftinim modelima koje kupcima nude Lada i Dacia. Tehnički detalji o automobilu u javnost dolaze na kapaljku pa se trenutno zna samo kako će Aquilu pokretati 1.6-litreni motor uparen s ručnim mjenjačem.

Za spomenuti novac ovaj će automobil kupcima donijeti klimu, grijane retrovizore, audio sustav, ABS i za sada nepoznati broj zračnih jastuka. Čisto sumnjamo da se za navedeni novac unutra nije moglo ubaciti i električno otvaranje prozora, no tko smo mi da cjepidlačimo.

Dostupne fotografije otkrivaju kao je ovaj četverovratni kupe opremljen i sportskim sjedalima, te aluminijskim naplatcima, no kako doznajemo oni su dio dodatne opreme za koju treba još nešto nadoplatiti.

Ovaj jeftini kupe u prodaju kreće krajem ljeta, a šuška se kako TagAz za sljedeću godinu sprema i varijantu s dvojim vratima te 2.0-litrenim benzincem uparenim s automatskim mjenjačem.

Ako ste se već počeli veseliti kako ćete si konačno moći priuštiti novi kupe nemojte početi prerano slaviti jer TagAZ Aquila ne dolazi u Europu, piše Automotoportal.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije