Apsurdi: Kontrolori HRT-a popisuju radioprijemnike u autima!

Čini se da HRT, suočen s poteškoćama u poslovanju, kreće u novu nabavku novca. Kontrolori HRT-a, naime, popisuju službene automobile s radioprijemnicima, a najavili su i da kreću u popisivanje broja računala.

Naime, dva kontrolora HRT-a nedavno su u jednoj manjoj firmi u središtu Zagreba tražili podatke o njihovim službenim automobilima. “Tražili su nas podatke o broju službenih vozila, a rekoše da im taj podatak treba jer moramo plaćati RTV-pristojbu za svako službeno vozilo”, ispričala je djelatnica spomenute tvrtke za Poslovni dnevnik. Dodala je da kontrolore nije zanimalo imaju li službeni automobili radio, a iako im nisu htjeli dati tražene podatke, popustili su nakon što su im kontrolori zaprijetili Državnim inspektoratom i visokim kaznama.

Također, na odlasku su im kontrolori poručili da će uskoro krenuti u akciju popisivanja broja računala, jer će pravne osobe morati plaćati RTV-pristojbu i za svako računalo. I u jednom osiguravajućem društvu su kazali da su imali sličan susret s HRT-ovim kontrolorima koji su im ušli u urede bez pitanja i krenuli pretraživati sobe, zbog čega su ih ubrzo istjerali na ulicu.

Na Prisavlju tvrde da se ne radi ni o čemu izvanrednom, nego o uobičajenim aktivnostima njihovih kontrolora. Poručili su i da “u ovom trenutku nema planova o popisivanju računala u tvrtkama niti o zaračunavanju pristojbe za njih, iako po novom zakonu HRT ima pravo na to”.

Dok privatne osobe plaćaju jednu pristojbu bez obzira koliko imaju televizora i/ili automobila s radiom, pravne osobe po zakonu moraju plaćati pristojbu na svaki prijemnik. Na HRT-u nisu htjeli otkriti koliko novca ubiru mjesečno od pristojbe pravnih osoba za radiouređaje u automobilima, pozivajući se prvo na poslovnu tajnu, da bi na dodatno inzistiranje rekli kako im te podatke selektira jedna riječka tvrtka te da još nisu dobili točne podatke.

Nisu znali odgovoriti ni koliko novca od te ‘autopristojbe’ dobivaju od kompanija s velikim voznim parkom, niti koliko im se novca tako slijeva iz državnih institucija, piše Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije