KOLIKO može voziti auto bez ulja?

Ulje u motoru ima trostruku ulogu, podmazuje, čisti i hladi unutarnje dijelove motora. No, jeste li se pitali koliko dugo bi automobil mogao voziti bez kapi ulja prije nego što motor bude uništen?

Ako mislite da se radi o besmislici i da svatko zna da auto ne može bez ulja znajte da u Velikoj Britaniji svaki dan u prosjeku strada 25 automobila zbog ovog razloga, jer malotko se danas pridržava uputa o redovitoj provjeri razine ulja. S druge strane kod pojedinih modela elektronika je preuzela taj posao, klasična provjera razine ulja vizualnom kontrolom na licu mjesta nije ni moguća.

Britanski kolege iz Car Throttle odlučili su pokopati polovni Mercedes, ali prije toga će provjeriti koliko doista može bez ulja. Polovni C180 generacije W202 sa 1.8 motorom i automatskim mjenjačem i preko 320.000 km kupili su za svega 200 GBP, odnosno oko 1.800 kn. Nakon što su se dobrano iživjeli na njemu ispustili su ulje i krenuli u avanturu, koja je na kraju trajala osjetno duže no što su mislili. A pritom auto nisu štedjeli.

Ukoliko niste strojar i ljubitelj Mercedesa pogledajte video i osvjedočite se u kvalitetu starih Mercedesa. U protivnom ćemo vas samo upozoriti da bi ovaj video mogao biti itekako uznemirujući. A ako se pitate koliko je izdržala stara mečka odgovor je preko 17 minuta, prenosi portal Index.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije