Tri godine patnje: Schumacher je i dalje prikovan za krevet…

Niti nakon tri godine nema značajnijih pomaka u liječenju velikog vozača Formule 1. Obiteljski prijatelji ne žele govoriti o tome, a žena i djeca pokušavaju normalno živjeti svoje živote. Michael Schumacher (47) ne može hodati pa ni ustati čak ni uz pomoć specijalista koji ga liječe, posljednje su relevantne informacije o najtrofejnijem vozaču Formule 1 u povijesti koje je izrekao Felix Damm, obiteljski odvjetnik. Danas je tri godine otkako se dogodila skijaška nesreća u Meribelu.

Što bi radio da se nesreća nikad nije dogodila? Vrlo vjerojatno bi se i dalje natjecao u nekom od automotosportova pa makar rekreativno. Možda bi bio član momčadi Ferrarija kao što je Niki Lauda u Mercedesu. No nažalost, prema svemu sudeći, takvo nešto nećemo doživjeti još neko vrijeme.

Niti nakon tri godine nema značajnijih pomaka u liječenju velikog vozača Formule 1. Obiteljski prijatelji ne žele govoriti o tome, mole se, ali ne žele govoriti. Njegova supruga Corinna te djeca Gina Maria i Mick dali su sve u liječenje svojeg oca i pokušavaju koliko-toliko normalno živjeti svoje živote.

Supruga Corinna potrošila je 15 milijuna eura na gradnju medicinske jedinice kraj kuće. Michael ima skrb 24 sata, no svaki tjedan obitelj košta milijun kuna. Premda je Schumi u karijeri zaradio 700 milijuna eura, obitelj je prodala kuću u Norveškoj i privatni zrakoplov kako bi financirali liječenje.

Podsjetimo, sve se dogodilo 29. prosinca 2013. godine . Michael i njegov sin Mick su bili na skijanju u francuskom Meribelu. U jednom trenutku Nijemac je otišao izvan staze i zapeo za kamen koji ga je odbacio desetak metara u zrak. Pao je i lupio glavom u kamen, a bez obzira što je imao kacigu, posljedice su bile dramatične.

Ironično je što je Michael cijeli život proveo u automobilizmu, na rubu, a na kraju je stradao na skijanju . Čudan epilog s obzirom da je sedmerostruki svjetski prvak bio iskusan i dobar skijaš. Schumacher je hitno prevezen u bolnicu. Stavljen je u induciranu komu, a zatim je uslijedila selidba po bolnicama da bi 9. rujna 2014. godine otišao u svoj dom u Švicarskoj prilagođen za što brži oporavak, prenosi portal Autostart.24sata.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije