6. Međunarodni Fićo susret – okupljanje ljubitelja ovog kultnog automobila

>> 6. Međunarodni Fićo susret u Čakovcu (Subota 16.7.2016.)

Ovaj kišovit i pomalo jesenski dan nije smetao da se održi 6. po redu ‘Međunarodni Fićo susret’. Ako ste pod kišobranom prolazili centrom grada, niste mogli promašiti sređene Fićeke koji su svoje parkirno mjesto pronašli ispred Case Latine.

Zastava 750, službeno je ime malog automobila, koji je postao simbol bivše Jugoslavije i bio je najčešće viđeno vozilo na jugoslavenskim cestama. Većina ljudi ga poznaje pod nazivom Fićo, Fića ili Fiček. Zadnji se proizveo 1985. godine, a današnji vlasnici ga ne bi prodali ni za kakve novce.

Pod okriljem organizacije ‘Fićo kluba’ Međimurja, u jutarnjim satima počelo je okupljanje, a susretu su se odazvali i gosti iz ostalih Fićo klubova Njemačke, Austrije, Slovenije, Bosne i Srbije.

Nakon okupljanja, automobili su krenuli prema Odltimer muzeju u Selnici, gdje će kasnije nastaviti put prema Mlinarskoj kući u Žabniku, te na kraju prema finalnoj destinaciji Sv. Martinu gdje će kampirati i zabavljati se do jutarnjih sati.

– Fićo je mali auto, a njegova brzina je 100 km na sat, neki malo i brže, ali je prije svega ekonomičan auto. Kad si na cesti svi te pozdravljaju, a kad pada kiša, u fići se nađe pokoja lokva te su ti obično mokra koljena kad voziš, našalio se organizator i član ‘Fićo kluba’ Međimurje Nikola Vrbanec.

U ‘Fićo klubu’ koji ima sjedište u Čakovcu, nalazi se oko 10- tak ovih simpatičnih oldtimera. Od gostiju na susret je došao i Danijel Spasojević, koji je član Švicarskog Fićo kluba. Kako kaže, njegov crveni Fićo je iz 1984. godine.

– Cijeli tjedan radimo, i u klubu za vikend pronalazimo odmor i druženje. Svi imamo slične interese a najviše nas povezuje ljubav prema Fićekima, poručio je za kraj Danijel Spasojević

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije