SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA

OPĆINA NEDELIŠĆE Predstavljen projekt novog dječjeg vrtića

Općina je natječajima dobila 220 tisuća eura za izradu planova nove generacije na platformi e-planovi

Sjednica Općinskog vijeća Nedelišća 6. ožujka počela je izlaganjem načelnika Nikole Novaka o aktualnostima. Prvo je govorio u Slakovcu gdje je uređena županijska cesta s odvodnjom i pješačkom stazom, asfaltirana je cestica koja vodi prema Puščaku te je u planu zahvat na Zavrtju.

– Pred dovršetkom je nova pješačka staza u Čakovečkoj ulici u Nedelišću. U nedelišćanskom Zavrtju pak dovršavamo više od šest uličnih koridora. Dovršen je UK6 u Dunjkovcu za 20 do 30 gradilišta. Napreduje gradnja dječjeg vrtića u Dunjkovcu. Ide druga faza gradnje doma kulture u Paragu – nabrojao je te potom govorio o prostornim planovima.

Općina je natječajima dobila 220 tisuća eura za izradu planova nove generacije na platformi e-planovi. Bit će izrađen potpuno novi prostorni plan općine te niz urbanističkih planova uređenja čime se naselja šire na ranije predviđene zone gradnje. Riječ je o čak 15 planova koje Općina istovremeno izrađuje – 11 uz pristiglo sufinanciranje te još četiri otprije.

Tijekom aktualnog sata vijećnik Mladen Posavec je još jednom upitao koliko Nedkom fakturira košnju Mesapu. Načelnik je ovaj put kazao kako ga ranije nije dobro shvatio što pita. Pojasnio je kako Nedkom košnju naplaćuje Općini, čije je zemljište, a ne Mesapu. Posavec je ukazao i na strujne ormariće na groblju koji predstavljaju opasnost.

Vijećnik i grobar Radovan Balog kazao mu je kako samo još jedan kod ulaza treba popraviti.

– Ostali su složeni i pod ključem su koji klesar zatraži u cvjećarni – kazao je Balog.

Prva točka dnevnog reda bilo je predstavljanje idejnog rješenja gradnje još jednog dječjeg vrtića, ovaj put na ledini nasuprot Mesapa. Za gradnju Dječjeg vrtića Nedelišće, s 10 vrtićkih skupina, Općina je natječajem ishodila sufinanciranje od 1,9 milijuna eura. Ispred vrtića bit će 50 parkirnih mjesta. Svaka će skupina imati svoju garderobu i sanitarni čvor te izlaz na natkriveni dio terase.

U sredini će biti velika blagovaona i dvorana. Prostirat će se na 2.655 metara četvornih. Načelnik kaže kako ga namjeravaju završiti tijekom 2025. godine. Dječji vrtić Zvončić pak će biti dograđen te će u njemu tada biti samo jasličari.

Ovogodišnji proračun Općine Nedelišće potom je prvi put rebalansiran. Povećan je za 4,116 milijuna eura. Osnovni razlog je također usvojena odluka o zaduženju za 3,17 milijuna eura zbog željene kupovine Sportsko-gimnastičkog centra Aton. Nju pak tek treba odobriti Vlada te bi moglo biti problema zbog skorih izbora.
Za kraj, raspravljalo se o smjeru razvoja naselja Nedelišće, u prisutnosti četvero članova Vijeća mjesnog odbora. No oni se nisu uključivali u raspravu koja se tako svela na načelnikovo izlaganje o planiranim projektima u Nedelišću.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije