košarka

FOTO Mladi košarkaši Ivanovca uzeli 3. mjesto na Jr. NBA Final Fouru

Pravi praznik košarke uz sjajan rezultat domaćina koji je u borbi za 3. mjesto slavio rezultatom 31:26 protiv školaraca iz Rovinja

Ivanovec i Štefanec, ali i svi ljubitelji košarke, prve nedjelje u ožujku s nestrpljenjem su pratili veliko finale i sraz četiri najbolje ekipe na Jr. NBA Final Fouru, koje je odigrano u sportskoj dvorani Osnovne škole u Ivanovcu.

Nakon neizvjesnih te kvalitetnih utakmica, pobjednici druge sezone natjecanja Jr. NBA lige su San Antonio Spursi iz OŠ “Mato Lovrak” Zagreb, srebro su uzeli Chicago Bullsi, odnosno OŠ “Vladimir Nazor” Pazin, treći u državi su košarkaši Golden State Warriorsa, tj. domaćini iz Osnovne škole Ivanovec, dok su 4. mjesto osvojili Milwaukee Bucksi (OŠ Vladimir Nazor, Rovinj). Uz posebne nagrade i medalje za sve ekipe, na kraju turnira San Antonio Spursima uručeno je i prstenje za prvake.

Hrvatski košarkaški savez, u suradnji s NBA Europe, organizator je lige u kojoj je sudjelovalo 30 osnovnih škola iz svih dijelova Hrvatske, podijeljeno u šest divizija i dvije konferencije. Nakon igre po divizijama uslijedio je playoff s najboljih 8 od 15 ekipa po konferenciji, a Košarkaški savez Međimurske županije, KK “Mladost” Ivanovec te Međimurje, Ivanovec i Čakovec, imali su čast biti domaćini prave košarkaške poslastice za djevojčice i dječake od 1. do 4. razreda osnovne škole.

Nakon polufinalnih utakmica upriličeno je svečano otvaranje te je turnir i službeno otvorila gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini koja je na ovaj način, baš kao i prijemom u Gradskoj vijećnici prije natjecanja, dala podršku košarci, te posebno mladim Ivanovčarima i Štefančarima koje je do finala vodio trener Bruno Kovačić. Pravi praznik košarke, uz sjajan rezultat domaćina koji je u borbi za 3. mjesto slavio rezultatom 31:26 protiv školaraca iz Rovinja, upotpunila je i do posljednjeg mjesta ispunjena školska sportska dvorana te glasne tribine koje su dokazale koliko ovakvi sportski uspjesi znače za naš kraj.

Ekipu OŠ Ivanovca, osvajača državne bronce, činili su Ian Glavina, Lea Križarić, Luka Ivančić, Sara Tkalčec, Dunja Varga, Emir Oršuš, Maša Posavec, David Frančić, Ema Kodba, Marko Jančec, Lucas Smolkovič, Benjamin Borović, Tia Leček, Nikol Pavleković i Maša Dodlek.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije