ODBOJKA

ODBOJKAŠKA SUPERLIGA Centrometal iznenađujuće poražen od zagrebačkog Medicinara

Međimurci su bili blizu pobjede, no nastavljaju borbu za treće mjesto

OKM CENTROMETAL – OK MEDICINAR TRNJE 2 : 3 (21:25, 25:21, 25:19, 23:15, 11:15)
OŠ Strahoninec, gledatelja 150. Suci: Kopić (Vukovar), Pišćak (Vinkovci)

Centrometal: Šućur, Stanković, Lučić, Juras, Marko i Matej Martinko, Novak, Rendić, Jengić, Peterlin, Marciuš. Zelenika, Vuk, Radoš (trener Novak)

Medicinar: Crnojević, Vuk, Devald, Marković, Pribanić, Brčić, Perić, Matošević, Kuljanac, Mesarić, Kuruc, Peterlin, Kljaić, Novalić, (trener Čošković)

Odbojkaši Centrometala iznenađujuće su poraženi u utakmici 17. kola Superlige od zagrebačkog Medicinara. Znalo se da Zagrepčani imaju odličnu momčad sposobnu pobijediti svakog u ligi kad imaju svoj dan. I to se upravo dogodilo protiv Centrometal.

Utakmica je krenula izjednačeno. Niti jedna se ekipa nije odvojila do 14:14. Tada gosti rade tri uzastopna poena, ubrzo je na semaforu 15:19. Medicinar do kraja seta nije posustao i s 25:21 dolazi do prednosti. Slično je i u drugom setu. Obje ekipe potpuno ravnopravno igraju do 19:19. U završnici je Centrometal bolji. U ključnim trenucima proradio je blok, Međimurci bježe na 23:19 i s 25:21 dolaze do poravnanja. Poveo je Medicinar s 5:0 u trećem setu. Centrometal je to brzo stigao i vodio 9:8. Igra se poen za poen, niti jedna momčad ne popušta. Ali kako se set bližio kraju Centrometal ipak dolazi do prednosti i na kraju s uvjerljivih 25:19 dolazi do 2:1. U četvrtom setu Centrometal ima plus tri. Zagrepčani to stižu i opet je set neizvjestan. Kad je Centrometal poveo 21:19 činilo se da su domaći blizu pobjede.

Ali odlični servisi Pribanića napravili su problem Centrometalu. Nedovoljno odlučno su domaći odigrali u napadu, Medicinari su to sve polovili i hrabrom igrom u napadu došli do 25:23. U petom setu Centrometal je poveo 3:1. Potom Rendić, koji je do tada bio najbolji igrač Centrometala, tri puta nije prošao u napadu, vidjelo se da domaći gube snagu. Još jednom su se Međimurci s minus četiri vratili na poen zaostatka. Više nisu mogli. Gosti su dobili potreban elan i s 15:11 došli do najveće pobjede u dosadašnjem dijelu sezone.

U subotu Centrometal gostuje kod osječke Murse, direktnog konkurenta za treće mjesto. I oni su nedugo imali sličan kiks protiv Marsonije i sad obje ekipe imaju po četiri poraza. Ona momčad koja pobjedi u subotu po svemu sudeći imat će veliku prednost u borbi za treće mjesto.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije