obitelj je važna

FOTO Male ‘trešnjice’ iz vrtića Cvrčak posjetili djedovi i bake

Poznato je da unuci sa svojim djedovima i bakama imaju jedan poseban odnos. Tu čaroliju odnosa doživjeli smo i sami u vrtićkom okruženju

Na samo Valentinovo, 14. veljače 2024., na vrata skupine “Trešnjice” DV Cvrčak Čakovec (MO) nahrlili su brojni djedovi i bake. Naime, svjesni važnosti međugeneracijske suradnje, povezanosti i dobrobiti koje za djecu imaju kvalitetni obiteljski odnosi djeca su u goste pozvala roditelje svojih roditelja. 

Opće je poznato da unuci sa svojim djedovima i bakama imaju jedan poseban odnos. Tu čaroliju odnosa doživjeli smo i sami u vrtićkom okruženju. Nevjerojatna mirnoća, pozitivna atmosfera ispunjena toplinom, djeca u krilu svojih djedova i baka. Osjetila se želja za upijanje trenutaka zadovoljstva i prepuštenost zajedničkim  aktivnostima.

Za stvaranje dobre atmosfere zajedno smo izveli svima dobru pjesmicu “Kad si sretan”, a zatim su djeca izvela i englesku varijantu prepunu ljubavnih gesta i poruka. Kao i dosadašnje čajanke u našoj skupini i ova je realizirana uz čitanje slikovnice Julie Donaldson i šalicu ukusnog čaja. Ovaj put je izabran naslov “Skučena kuća”. Naslov vrlo sličan situaciji u našoj sobi dnevnog boravka. Jer” Ni kuća nije tijesna, gdje čeljad nije bijesna”. No, valentinovskom ugođaju doprinijele su naše drage bake pripremom ukusnih tradicionalnih kolača kojima su posebno razveselile djecu. 

Uz ples, pjesmu i razgovor druženje smo priveli kraju. Ovi posebni emotivni trenuci pamtit će se zauvijek. Negdje u našim srcima i mislima bit će trajno zabilježeni.  A djedove i bake na ovaj će poseban događaj sigurno podsjetiti licitarska srca koja su im izradili njihovi unuci.

Zahvaljujemo dragim roditeljima koji su bili posrednici u organizaciji. Isto tako zahvaljujemo svim djedovima i bakama koji su odvojili svoje dragocjeno vrijeme za svoje najdraže.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije