SKUPLJANJE PLASTIČNIH ČEPOVA

FOTO Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Čakovec obilježila je dvadeset i pet godina rada

U 2023. godini je za pomoć oboljelima dano 25.191,57 eura

Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Čakovec obilježila je dvadeset i pet iznimno aktivnih godina djelovanja. Svečanost je održana u Hotelu “Kralj” u Donjem Kraljevcu u subotu 17. veljače 2024. godine uz nazočnost članova udruge, volontera, donatora, partnera i suradnika udruge. Svečanošću je također obilježen i Nacionalni dan djece oboljele od malignih bolesti u Republici Hrvatskoj, javlja Međimurska priroda.

Svečanost je započela prikazom prigodnom dokumentarističkog filma kojim su predstavljeni najznačajnije aktivnosti rada udruge. Potom je predsjednik Udruge Emil Vibović, predstavio najznačajnije aktivnosti provedene u 2023. godini gdje je za pomoć oboljelima dano 25.191,57 eura, podijeljeno 167 poklon paketa za Božić 2023., realizirane su posjete ŽB Čakovec, OB Varaždin, KBC Rebro i KB Merkur, a udruga je također dala pomoć u medicinskim pomagalima za 16 osoba.

Uslijedio je govor gostiju, gdje je u ime Međimurske prirode – Javne ustanove za zaštitu prirode Roberta Radović podsjetila na akciju prikupljanja plastičnih čepova među osnovnoškolskom populacijom te je kazala:

– Akcija je provedena od 3. studenog 2022. godine do 22. travnja 2023. godine uz slogan Čep odvoji, izlet osvoji! U akciju se uključilo čak 47 međimurskih osnovnih škola, uključujući i niz područnih škola. Rezultirala je odličnim odazivom. Tijekom akcije sveukupno je prikupljeno gotovo 4 tone čepova, a jedna od nagrada otišla je upravo u OŠ Donji Kraljevec gdje sada obilježavamo obljetnicu Udruge. Udruzi želimo što veći broj volontera, donatora s izdašnim donacijama, zdravih članova i uspješnu realizaciju projekata koji će pomoći oboljelima.

Vibović je najavio nastavak provođenja projekata za kupnju potrebnih lijekova i medicinskih pomagala, za potporu boravka roditelja za vrijeme liječenja djeteta ili člana obitelji te za svekoliku pomoć obitelji oboljelih. Svečanost je završena izbornom Skupštinom UOLL-a i podjelom priznanja.

– Plastični čepovi za oboljele, prikupljaju se i nadalje, poručio je predsjednik Emil Vibović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije