IDE U ZATVOR

PROGLAŠEN KRIVIM 36-godišnjak tukao svoju maloljetnu djecu i izvanbračnu suprugu

Osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od dvije godine

Županijski sud u Dubrovniku usvojio je žalbu Općinskog državnog odvjetništva u Čakovcu i preinačio odluku o kazni iz presude Općinskog suda u Čakovcu kojom je hrvatski državljanin (1988.) proglašen krivim zbog počinjena tri kaznena djela povrede djetetovih prava iz čl. 177. st. 2. Kaznenog zakona i kaznenog djela tjelesne ozljede iz čl. 117. st. 2. u vezi st 1. KZ-a.

Okrivljeni 36-godišnjak je prvostupanjskom presudom proglašen krivim zbog počinjenih kaznenih djela u lipnju 2021. godine u mjestu kraj Čakovca na štetu svoje troje maloljetne djece i izvanbračne supruge te je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od dvije godine, od čega jednu godinu bezuvjetno i jednu godinu uvjetno s rokom kušnje od tri godine.

Drugostupanjski sud je prihvaćanjem žalbe državnog odvjetnika osudio okrivljenika na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od dvije godine, bez primjene djelomične uvjetne osude, utvrdivši da je prvostupanjski sud izrekao preblagu kaznu koja nije adekvatna težini počinjenih kaznenih djela i utvrđenim okolnostima u odnosu na okrivljenika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije