USR Sport za sve Goričan

GORIČAN Festival sportske rekreacije nordijskim hodanjem i pješačenjem Stazama Gorčke republike

Festivalom će se obilježiti Dan žena, pjevat će Vlado kalember, a prijave su u tijeku

USR Sport za sve Goričan 9. ožujka 2024. godine organizira Festival sportske rekreacije nordijskim hodanjem i pješačenjem Gorčke republike.

Festivalom se na dostojanstven način planira obilježiti Međunarodni dan žena kojim će se ujedno potaknuti sve sudionice događaja na rekreaciju i pješačenje za zdraviji život svake žene

Festival nosi radni naziv Stazama Goričke republike s obzirom na 105. godinu fenomena u hrvatskoj povijesti, kada je 1918. Međimurje pripadalo Austro-Ugarskoj Monarhiji. Nezadovoljni mađarskom upravom mještani Goričana protjerali su općinsku vlast i u studenome proglasili Goričan samostalnom republikom

Organizator je USR Sport za sve-Goričan uz potporu Općine Goričan, Hrvatskog saveza nordijskog hodanja, Saveza sportske rekreacije Međimurske županije i Međimurske županije.

Festival sportske rekreacije nordijskim hodanjem i pješačenjem – Stazama Goričke republike započinje okupljanjem u 9 sati i startom po stazama u 10 sati,

Mjesto: Šuderica-Goričan (2022. godine ponijela je titulu najljepšeg parka u Hrvatskoj) U slučaju lošeg vremena, predviđeno je druženje i ručak u Domu kulture Goričan.

Kategorije sudionika: sve dobne kategorije – veselimo se sudjelovanju osoba s teškoćama u razvoju.

Discipline: nordijsko hodanje i pješačenje (štapovi nisu obvezni)

Kotizacija: 10 eura po osobi

Informacije i prijave: Zvonimir Lepoglavec +385 98 298 463 ili zlepoglavec3@gmail.com

Prijavu sudjelovanja i uplatu kotizacije potrebno je izvršiti do 5. 3. 2024. godine na račun USR Sport za sve-Goričan, IBAN-HR59234000911085958 (PBZ) Festival pješačenja

Sudionici festivala mogu izabrati jednu od tri staze različitih duljina (4, 9:10,5 km). Svaka će staza od starta do cilja imati svoje voditelje nordijskog hodanja te pratnju volontera Crvenog križa.

Po završetku hodanja za sve sudionike osiguran je ručak, a za sve žene prigodni unikatni pokloni povodom Dana žena. Važno je da pošaljete prijavu zbog same izrade unikatnih poklona, koji su ručni rad!

Za vegetarijanske obroke obvezna je najava prilikom prijave za sudjelovanje.

Svaki sudionik preuzima osobnu odgovornost za moguće povrede i nezgode, a za maloljetne osobe odgovornost preuzima osoba u pratnji maloljetne osobe.

– Veselimo se Vašem dolasku i zajedničkom uživanju u ljepotama Goričkog kraja, razgledavanju speedway stadiona Milenium, najljepšeg u Europi, posjetom Goričkim tumulima, bacanju pogleda preko granice u Mađarsku, šetnji kroz znamenitosti Općine Goričan, ludovanju, plesu te pjevanju s vječitim mladićem Vladom Kalemberom – poručuju organizatori.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije