DRŽAVNE NEKRETNINE

MEĐIMURSKA ŽUPANIJA Preuzela 99 predmeta za što brže i efikasnije rješavanje imovinsko-pravnih odnosa

Drugim riječima, sve ono što je dosta sporo bilo rješavanje, mi upravo u inat kao primjer dobre prakse želimo biti što više učinkoviti, rekao je župan Matija Posavec.

Župan Međimurske županije Matija Posavec u nazočnosti državne tajnice u Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Sanje Bošnjak potpisali su danas Odluku o predaji zahtjeva vezanih uz upravljanje i raspolaganje nekretninama u vlasništvu Republike Hrvatske Međimurskoj županiji, te preuzeti predmete od interesa za Međimursku županiju.

Kako je istaknuo župan Matija Posavec, stupanjem na snagu novog Zakona regulira se raspolaganje nekretninama koje su u vlasništvu Republike Hrvatske.

– Na taj način Međimurska županija ima sa svog područja u resornom Ministarstvu 301 predmet koji se odnosi na zahtjeve jedinica lokalne samouprave, fizičkih i pravnih osoba. Ovaj današnji događaj je konkretno operativno preuzimanje prvih 99 predmeta. 53 predmeta koji se odnose na zahtjeve općina i gradove te 46 predmeta pravnih i fizičkih osoba. Drugim riječima, sve ono što je dosta sporo bilo rješavanje, mi upravo u inat kao primjer dobre prakse želimo biti što više učinkoviti, rekao je župan Matija Posavec.

Time će se ubrzati rješavanje imovinsko-pravnih odnosa. Kako kaže župan, čeka ih operativan i dinamičan posao kojem će doskočiti.

– Dodatno smo zatražili dva projekta, koji nisu u ovih 99, a to su darovanje zemljišta za izgradnju logističko-distributivnog centra za voće i povrće na području Grada Preloga i novog operativnog centra Međimurske vatrogasne zajednice na području Grada Čakovca, uz južnu obilaznicu, rekao je župan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije