VIJESTI IZ KUGLANJA

HEP HRVATSKA SUPER LIGA Kuglači Željezničara najbolje protiv najboljeg

Kako su igrali protiv višestrukog prvaka Hrvatske, pobjednika europske Lige prvaka, kuglači Željezničara su se očito psihološki opustili i to im je donijelo najbolji ovogodišnji momčadski rezultat

Kuglači čakovečkog Željezničara odigrali su utakmicu 13. kola HEP hrvatske kuglačke super lige unaprijed zbog obveza protivnika, momčadi Zaprešića, u europskoj Ligi prvaka. Kao domaćini poraženi su 2:6, ali je to bila utakmica koja se itekako razlikovala od svih dosadašnjih u ovosezonskoj neuspješnoj sezoni Željezničara.

Kako su igrali protiv višestrukog prvaka Hrvatske, pobjednika europske Lige prvaka, kuglači Željezničara su se očito psihološki opustili i to im je donijelo najbolji ovogodišnji momčadski rezultat i općenito najbolji nastup. Već u prvom bloku odigrali su odlično. Bojan Košak srušio je odličnih 613 čunjeva, no ni to mu nije bilo dovoljno protiv najboljeg kuglača lige Alena Kujundžića (672), ali je pokazalo da će Željezničar u ovoj utakmici postići sjajan momčadski rezultat. Franjo Gosarić (564) osvojio je poen i nakon prvog bloka bilo je 1:1. U drugom bloku odličan je bio Predrag Turk (612) i donio drugi poen Željezničaru pa je nakon dva bloka bilo 2:2, ali i samo 5 čunjeva prednosti za goste. Nažalost Željezničar u posljednjem bloku nije imao kuglače koji bi se mogli suprotstaviti odličnim gostima pa je na kraju bilo 2:6 iako niti Denis Košak (571), a pogotovo Igor Ružić (605) nisu odigrali slabo.

Mnogima se nakon ove utakmice u kojoj je Željezničar srušio 3.534 čunja, imao čak tri kuglača iznad 600, nametalo pitanje što bi bilo da su tako igrali kao domaćini u ranijim utakmicama, a odgovor je jasan, imali bi daleko više bodova i ne bi bili na dnu tablice. Očito je da je na dosadašnje rezultate utjecala psihološka kočnica, a protiv najboljeg nje nije bilo. Bilo bi dobro da kuglači Željezničara ovu igru ponove sljedeće subote kada dočekuju momčad Osijeka. Uz takvu igru vjerojatno bi došli i do novih bodova.

DRUGA HRVATSKA KUGLAČKA LIGA – BEZ BODOVA

Druga momčad Željezničara je u sklopu 13. kola 2. hrvatske kuglačke lige gostovala kod Graničara iz Đurđevca i poražena je 2:6. Utakmica je usmjerena već u prvom bloku u kojemu kuglači Željezničara nisu uspjeli doći do poena što se od mladog Borne Murića nije niti očekivalo, ali je zato Goran Vrček (570) bio taj od kojeg se očekivalo, no na kraju je bio „kratak“ za 7 čunjeva pa su domaćini poveli 2:0. U drugom bloku vodila se velika borba za poene. Pri tome kombinacija Davor Hojski i Manuel Korent uspjeli su osvojiti poen, ali je zato zbog čunja dva gotovo u svakom setu Luka Hojski (534) ostao bez poena. Tako je treći blok imao teški zadatak, nadoknaditi veliku razliku u čunjevima, koji na kraju nije uspio, ali treba istači vrlo dobri rezultat Zvonimira Turka (570) kojim je uspio osvojiti drugi poen za Željezničar. Luka Štrukelj (527) nije bio na uobičajenom nivou.
U nedjelju u goste dolazi momčad Obrtnika iz Oroslavja što je prilika da se mladi željezničari vrate pobjedama.

TREĆA HRVATSKA KUGLAČKA LIGA – A SAD DOIGRAVANJE

Kuglači Zanatlije uspješno su završili prvi dio natjecanja u 3. hrvatskoj kuglačkoj ligi pobjedom protiv Dubravčana 5:3. Prosvjetar je poražen od križevačke Elektre 2:6 Protiv Dubravčana Zanatlija nije bio uvjerljiv kao u nekim ranijim utakmicama, a Dubravčan je igrao bolje nego u većini utakmica prvenstva pa je utakmica bila neizvjesna, a Zanatlija je pobijedio zahvaljujući samo 9 čunjeva viška. Neizvjesnost je najavljena već u prvom bloku gdje je najbolji pojedinac susreta Boja Plevnjak (588) uspio do poena za Zanatliju, ali je zato Branko Klarić (516) iz Dubravčana uvjerljivo izjednačio rezultat. U drugom bloku Donjodubravčani su osvojili oba poena. Željko Igrec s odličnih 570 čunjeva, ali i Hrvoje Grotić sa skromnih 498. Tako se u zadnji blok ušlo vodstvom Dubravčana 3:1 i 51 čunjem prednosti. To je naslućivalo veliko iznenađenje koje su spriječili Igor Maček (547) i Jurica Petković (532) koji su uspjeli osvojiti oba poena, ali i nadoknaditi zaostatak u čunjevima.

Prosvjetar je nastavio ovogodišnji niz. Protiv Križevčana pružio je otpor samo u posljednjem bloku u kojemu su Emil Horvat (535) i Ilija Višić (520) osvojili dva poena. Prije toga solidno je odigrao samo Josip Šarić (531), ali mu to nije bilo dovoljno za osvajanje poena. Sada slijedi odigravanje posljednjeg kola prije doigravanja u kojemu je Zanatlija slobodan, a Dubravčan dočekuje križevačku Elektru, dok je Prosvjetar domaćin koprivničkom Željezničaru.

Za ovu ligu predviđeno je i doigravanje u koje ulaze prve četiri momčadi sa dosadašnjim bodovima. To je velika prednost za Zanatliju koji će vjerojatno u doigravanje ući sa 6 bodova prednosti pa gotovo sa sigurnošću možemo reći da će postati drugoligaš.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije