preloška marina

VIDEO/FOTO Darko i Luka Marđetko ove godine odnijeli pobjedu u Lovu na labuđe pero!

Po prvi put je tradicionalna utrka 'Lov na labuđe pero' na preloškoj Marini održana u subotu i to u večernjim satima

Ova nautička manifestacija, koju već 24 godine organizira Nautički klub ‘Labud’ iz Preloga, okupila je deset ekipa koje su se nadmetale u atraktivnoj utrci dravskim čamcima.

Pobjedu su odnijeli iskusni članovi Nautičkog kluba Labud Prelog, Darko i Luka Marđetko, otac i sin, a o onome što je presudilo pobjedi rekli su sljedeće: -Dobro smo krenuli kao i svi ostali, ali smo uvježbavali tehniku što je na kraju i presudilo, znali smo u kojem trenu okrenuti čamac, što je ujedno bila i točka prekretnica. Cijela obitelj je u veslanju, pa čak i mama, Mateja Marđetko. – rekao je ovaj simpatičan dvojac koji je najavio sudjelovanje i dogodine.

Drugo mjesto zauzeli su Branko Ivančić i Miroslav Horvat iz kluba Fljojsar Donja Dubrava, treći pak su bili Denis Malek i Miroslav Vrhaj iz Nautičkog kluba Labud Prelog.

Prisutne je pozdravio gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, potom se obratio predsjednik Nautičkog kluba Labud Mario Naranđa te predsjednik skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina.

Utrka dravskim čonima, kao što su lokalno poznati tradicionalni plitki dravski čamci, nije samo sportsko natjecanje već i važan kulturni događaj koji potiče očuvanje tradicije i aktivno sudjelovanje mlađih generacija u aktivnostima na vodi. Nautički klub “Labud”, uz podršku Turističke zajednice Grada Preloga, nastoji revitalizirati upotrebu ovih čamaca te promovirati ljepotu i važnost rijeka kao resursa.

Cilj manifestacije je podići svijest o važnosti očuvanja kulturne baštine vezane uz rijeku Dravu te potaknuti mlade na sudjelovanje u vodenim sportovima, čime se dugoročno osigurava njihova aktivna uloga u zaštiti prirodnih resursa i tradicijskih vrijednosti.

Utrka “Lov na Labuđe pero” ostaje ne samo sportsko natjecanje već i simbol zajedništva i ljubavi prema tradiciji, koji svake godine privlači sve veći broj zaljubljenika u vodene sportove iz cijele regije.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije