IDEMO NA PIJAC

TRŽNICA U PRELOGU Domaća rotkvica i mladi luk, svježe gljive i razne sadnice po prihvatljivim cijenama!

Za danas je najavljena kiša i prilično ružno vrijeme te smo od jutra naišli na kupce na preloškoj tržnici koji su svoju kupovinu nastojali obaviti prije prvih kapljica

Na priločkom pijacu je tako bilo živahno, prepuno šarenila i raznolike ponude. Dojmila nas se ponuda tekstila i obuće koja slobodno može parirati ponudi u trgovačkim centrima. Potom su nas dočekale jabuke po cijeni od 5 eura za vrećicu od 5 kilograma, a našle su se tu i svježe ribe u bogatoj ponudi.

Potom rotkvica, mladi luk, povrće za juhu, mrkva – sve se prodaje po 1,50 eura po svežnju, dok vrećica špinata iznosi 2 eura. Glavica salate je euro ili 1,50, dok je sadnica 0,20 centi, a ponudi su i sadnice jagode po 2 eura po sadnici. Sadnice rajčice i paprike su po 0,70 centi, no kažu nam kako njih najviše kupuju vlasnici plastenika. S obzirom na prevrtljivo vrijeme, njih je još riskantno saditi.

Vreću krumpira možete kupiti za 8 eura, a svježi šaminjoni dostupni su za 4 eura po kilogramu. – Beremo ih navečer ili ujutro prije odlaska na tržnicu. – kaže nam simpatični prodavač i dodaje kako uvijek nastoje da gljive budu svježe i netom ubrane.

Našla se tu i blitva, kašice i rezanci za juhu po 2 eura, a što se cvijeća tiče, ivančice polako istiskuju jaglace, po popularnosti. – Da ima sunca, sadili bi se jaglaci i duže. – govore nam. Tratinčice su po 0,80 centi, pelargonije po 2 eura, trajnice i lavanda po 2 eura. Ponuda je uistinu bogata te s tržnice ne možete otići praznih ruku!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije