IDEMO NA PIJAC

TRŽNICA U PRELOGU Bogata ponuda drvenih igračaka, sadnica, hrena, domaćeg kukuruznog brašna, pa čak i kupinovog vina!

Unatoč hladnom jutru tržnica u Prelogu, odnosno popularni 'pijac' okupio je stalne izlagače koji nude svoju bogatu ponudu

Ono što je izmamilo osmijeh mališanima svakako su drvene dječje igračke, ručno napravljene i oslikane u krasnim bojama. Guralica mišić, pile ili pak igra šaha ili dama sigurno bi svakog razveselila. Tu su i pleteni cekeri ili košare koje bi bile posebno prikladne za nadolazeći Uskrs.

Naravno, velika je i ponuda domaćih proizvoda. Posebno nas je oduševilo domaće kukuruzno brašno po cijeni od 1,50 eura, te kupinovo vino za 8 eura, ili pak sok od aronije za 7 eura. Tu je i džem od kupina za 4 eura, ili pak onaj od višnje za istu cijenu. Sve je potpuno domaće i nimalo tretirano.

Polako se i pripremamo za Uskrs te se mogu kupiti i rotkvice te mladi luk za 1,50 eura, kao i umak od hrena za 5 ili 3 eura, salata je 1,50 eura, dok ćete domaćicu kašicu, mlince ili pak rezance moći kupiti za 2 eura. Za vreću od 10 kg krumpira odvojit ćete 10 eura, a i ove subote su u ponudi bile ribe. Nekako su najpopularnije pastrve, sardele, šarene ili pak fileti bez kostiju za najmlađe, no zapravo nema konkretnog pravila.

Ribe se obično mogu kupiti u utorak, no kada prilike dopuste, dostupne su i u subotu. Vjerojatnije će biti dostupne i vikendom, bar do Uskrsa, kako nam kažu iz ribarnice. Danas su tako sardele u ponudi za 4, 95 eura, krasna pastrva za 8,99 eura po kili, ili pak orada za 12,99 eura. Sve ribe su svježe, a ponuda je zbilja raznolika i bogata.

Cvijeće se uvelike počelo saditi i na groblju i to najviše maćuhice za 60 centi, tratinčice za 80 centi ili pak trajnice za 2 eura. Povodom blagdana dostupni su i krasni vrtići za groblje po cijeni od 13 ili 17 eura. Sadnice karanfila se prodaju za 3 eura po komadu, jaglaci za 1,50 eura, pelin za 5 eura, a što se povrća tiče, mogu se kupiti i sadnice mrkve za 4 eura, salate za 0,25 centi, peršina za 0, 50 centi, dok ćete za 5 kilograma sočnih jabuka izdvojiti 5 eura.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije