Hobby hižica tutorial: Izradi svoj bookmark

U svijetu kreative postoji bezbroj predivnih tehnika koje zaokupljaju kreativce, tehnika koja je trenutno hit u svijetu je svakako SCRAPBOOKING TEHNIKA.

Scrapbooking tehnika kod nas je još uvijek tehnika koju tretiramo kao novost među našim kreativcima, ali je tehnika koja iz dana u dan ima sve više i više poklonika.

Van granica Hrvatske to je tehnika koja je totalni hit i na tržište se dnevno lansiraju razni novi proizvodi, mašine i pribor za scrapbooking.

Od pečata, predivnih šarenih papira, do raznih metalnih i drvenih dodataka, mašina koje se koriste za izrezivanje, otiskivanje do svakakvih drugih ljepota i divota.

Ja koja sam se do sad predstavljala kao ljubitelj drva i svih tehnika na drvu, od sada među tehnikama koje sve više zaokupljaju moje vrijeme i kreativno stvaranje, definitivno spada i SCRAPBOOKING TEHNIKA.

Papir kao podloga vrlo je interesantan, istovremeno zahtjevan ali i vrlo “zahvalna” podloga, na kojoj ne samo da možete razgaliti svoju maštu, već prije svega dati maksimum svoje kreativnosti, smisao za dizajniranje i onu dječju razigranost. Jednom riječju scrapbbokung tehnika je ludiloooo..

Sjećam se prije nekih 5 godina kad smo sa sestrom kupile svoj prvi Sizzix i dugo u noć rezale, embosirale, razigrale se kao mala djeca, od tada je ta divna stvarčica- SIZZIX MAŠINA neizostavna pri svakom mom stvaranju, bilo da se radi o izradi zidne dekoracije, izradi albuma, čestitke, izradi nakita ili sitnih dekoracija za ukrašavanje torbe, izradi privjesaka i sl.

Presretna sam što sam uspjela tu svoju kreativnu inspiraciju i zadivljenost ovom tehnikom i ovim strojčićem uspjela prenijeti i nas Vas moje drage kreativce.

I kako smo prošlih tjedana održavale radionice i na ovu temu, oduševili su Vas bookmarci koje ste izradile na našim radionicama, za sve one koji nisu mogli prisustvovati našoj radionici, donosim Vam kratki foto tutorial kako brzo i jednostavno izraditi predivan unikatni bookmark pomoću Sizzix mašine.

Potreban materijal i pribor: Sizzix mašina, karton, skalper, akrilna boja crna Maimeri, nastavak za embossing Sizzix, Porporina prah Stamperia, pigmentni jastučići za pečate DoCraft.

PRVI KORAK: Iz malo debljeg kartona izrežite traku dimenzije cca. 20cm x 5 cm.

DRUGI KORAK: Crnom akrilnom bojom pobojajte najprije jednu, zatim i drugu stranu kartona. na spužvicu nanesite malo crne akrilne boje i spužvicom kratkim potezima pobojajte.

TREĆI KORAK: Kad je akrilna boja potpunu suha, karton stavite u košuljicu za embossiranje i embossirajte Sizzix mašinom.

ČETVRTI KORAK: Reljefiće koje ste dobili Sizzix mašinom, naglasite Porporina prahom, kojeg nanesite prstima preko reljefa.

PETI KORAK: Istrljate lagano papirnatim ručnikom i zatim na spužvicu nanesite zelene tinte s jastučića za pečate i prelazite preko reljefa i preko zlatnih reljefa. Isto ponovite i sa crvenom tintom.

ŠESTI KORAK: Na kraju porporina prahom dodatno naglasite reljefiće koje želite da Vam ostanu u zlatnoj boji.



Ovakav originalni bookmark izgleda vrlo profinjeno i elegantno i sigurna sam da će Vam uljepšati Vaše druženje s omiljenom knjigom:

Ovo je tek kratki uvod u ovu divnu tehniku i “zarazu” kako ju ja volim nazivati i tek mali početak naših scrap druženja.

Ostanite mi lijepi, zdravi, sretni i kreativni..

Vaša Sanja i Hobby hižica!

Preporučeno
Najnovije