Dijeta kašicama uspjela, a naučene su i stvari o roditeljstvu

Bebe su jako sretna bića. Zakaj su bebe sretna bića? Zato jer bebe ne znaju da postoji puno finija hrana od one koju ona jedu. Sad mi je apsolutno jasna ona scena kad roditelj bebi na žličicu daje kašicu, a beba sa zgađenom facom okreće glavu. Draga bebo, shvaćam te. Apsolutno te shvaćam. Gospođo Aniston (ili Theur-nešto-x, je, udala se naša Tena), vas ne shvaćam.

Prošli tjedan bio je u znaku broja tisuću i kašica za bebe. Zašto? Jer je tak jednom prilikom Jenifer Aniston rekla da njupa kad mora hitno skinuti kile pa sam ja, eto, krenula njezinim stopama nadajući se pozivu Brada Pitta. Loša idea, djelomično.

Priznajem da je jako lako biti na dijeti kad ustvari ne stigneš jesti. Ja stvarno nisam jedna od onih osoba kojima prođe dan i onda se sjete da su zadnje jeli za Uskrs ’97. Ja sam baš suprotno od toga, pogotovo ovih dana. Jako sam dobro svjesna činjenice da sam gladna i da nisam jela i da jako hoću jesti, ali jednostavno ne stignem. Ali za to vrijeme dok sam ja toga svega svjesna, dan prolazi, a hrana ne dolazi. Rezultat svega toga skupa je… Dvije kile manje ovaj tjedan! Pobjeda! Iako možda Pirova pobjeda.

Kašica za sve

Kroz cijeli tjedan naučila sam da apsolutno ne znam di u dućanima stoji hrana za bebe. Naučila sam da bebe svaki mjesec jedu različitu hranu (valjda?) jer kad sam pitala tetu di stoji hrana za bebe me pitala kolko je beba stara, a meni je bilo neugodno reći da je beba stara 24 godine pa sam rekla četiri mjeseca. Dobila sam neku skroz odurnu kašicu i čudan pogled. (Jesam rekla premalo? Bebe od četiri mjeseca ne jedu kašicu? Ne znam). Naučila sam i da ako ne voliš rižu, a i nisi pretjerani fan breskve ne kupiš kašicu RIŽA BRESKVA iako ju realno ne bi trebal kupiti čak ni da su ti to dvije najdraže namirnice na svijetu jer stvarno ne bi. Ono zadnje kaj sam naučila je da šaljem jedan veliki HIGH FIVE svim roditeljima koji bebama kašice rade doma sami jer znam kakav okus ima banana, a to nije taj okus koji sam osjetila nakon kaj sam na sastavu pročitala: SASTAV: Banana. Kraj.

Protekli tjedan nemam namjeru ponoviti više nikad. Unaprijed se ispričavam svojoj budućoj bebi jer bude sigurno u nekom trenutku pojela barem jednu od tih kašica. Beba, mama te voli.

Krem juhom do pobjede

Budući da smo u jesen dobrano zagazili, došlo je moje najdraže prehrambeno doba, a to je doba koje se sastoji od puno krem juhica i zelja. Moju opsesiju kiselim zeljem budem ostavila za neke kasnije prigode (da, postoji dijeta kiselim zeljem, i da, veselim se isprobati ju, i ne, još nam zelje nije kiselo, a kupovno ne volim), a ovaj tjedan na meniju su dijetalne krem juhe. Tih juha postoji nekoliko varijanti, a ja budem ih isprobala čim više i drugi tjedan objavljujem recepte. Glavni sastojci su tikve, poriluk i rajčice (nije to sve u istoj juhi, bez brige), a kak bude prošlo javim kad probam.

Uz juhice ubacujem i kratku rutinu vježbanja od 25 minuta dnevno koju sam dobila kao preporuku prošli tjedan, a svodi se na ponavljanje vježbi u kratkom periodu puno puta (slično ko ona HIIT kojem su me podučili momci u teretani). Rezultate javljam idući ponedjeljak i primam preporuke i savjete za nastavak.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije