Križni put na čakovečkom Jugu “Od pileka do pileka”

Župa Čakovec – Jug na blagdan Cvjetnice, u nedjelju 29. ožujka 2015. organizira 9. Križni put po ulicama čakovečkog Juga. Okupljanje je u 15 sati na Trgu sv. Antuna Padovanskog.

Nakon uvodnih molitava procesija kreće prema Preloškoj ulici do prvog raspela – pila. Tako će pilovi u župi biti mjesta postaje križnog puta. U Preloškoj ulici postoji raspelo na početku ulice, zatim pil Presvetog Trojstva pa sv. Mihaela i “Križno drevo” na kraju Preloške ulice.

Po zaobilaznici put se nastavlja do raspela u Ulici Milke Trnine pa do kapelice u Ulici Matije Gupca i po Putjanama do Presvetog Trojstva i Bezgrješne, nakon čega se kreće prema novopostavljenom Raspelu na raskršću Ulice Josipa Bedekovića i Jurja Križanića. Slijedi pil “Križno drevo” u Kalničkoj i raspelo na raskršću Zagrebačke i Kolodvorska ulice. Dvije postaje će se improvizirati pokretnim križevima: u Dravskoj i Ulici Vatroslava Lisinskog.

Završetak je opet na Trgu sv. Antuna Padovanskog. – Pozivamo sve vjernike da se pridruže našem 9. Križnom putu “Od pileka do pileka” i da u što većem broju molitvom i pjesmom pratimo Krista na križnom putu kroz našu župu, jer je to i naše svjedočenje vjere u Boga i Isusa Krista koji nas je ljubio i ljubi pravom ljubavlju – župnik fra Tomislav Božiček.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije