Održana radionica povodom Svjetskog dana pripovijedanja

U svijetu se Svjetski dan pripovijedanja (20.03) obilježava od 1991. godine na prvi dan proljeća na sjevernoj zemljinoj poluki, odnosno prvi dan jeseni na južnoj polutki.

Pripovjedači se povezuju u proslavi kazujući bajke, pjesme, pripovijedaju priče na svojem ili stranom jeziku, na dijalektu ili izmišljenom jeziku. Godinu 2015. obilježila je tema “Želje”. Cilj pripovijedanja je da razmišljamo kako ostvariti svoje želje i snove, a ne samo sanjariti o mogućoj sreći kao nedostižnoj i dalekoj budućnosti.

U četvtrtak, 19. ožujka 2015. godine u Knjižnici “Nikola Zrinski” povodom Svjetskog dana pripovijedanja, zajedno s učenicima 3. razreda Područne škole Novo Selo Rok održana je radionica koju je vodila Helena Andrašec, dipl. knjižničarka, na temu “Želje”. Kroz razgovor, zaključili su da ima mnogo različitih želja, velikih i malih, ostvarenih i onih kojima težimo.

U stvarnom svijetu nema čarobnog štapića, Aladinove čarobne lampe ni dobrih vila i vilenjaka. Zlatne ribice nisu nam u mogućnost ispuniti želju. No, zato postoje oni koji nas vole i koji nam mogu pomoći da ostvarimo svoje želje. Uslijedila je kreativna radionica pisanja uz zadani izbor pojmova gdje su djeca izrazila svoju maštovitost i smisao za humor, a kako lajtmotiv njihovog današnjeg stvaranja bio je pojam “želja”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije