Međimursko – varaždinskim dilerima ukupno 15 godina zatvora

Petorica dilera ecstasyja s varaždinskog i međimurskog područja osuđena su u srijedu na Županijskom sudu u Varaždinu na ukupno 15 godina zatvora.

Roman Dobranić, Ivica Možanić, Željko Vusić, Damir Škvorc i Nikica Patafta nepravomoćno su svaki dobili po tri godine zatvora za zločinačko udruživanje zbog preprodaje droge. Na objavljivanju presude pojavili su se samo trećeokrivljeni Željko Vusić i petookrivljeni Nikica Patafta, koji su najavili žalbu.

Suđenje petorici traje već 13 godina, a Vrhovni sud nekoliko je puta vraćao predmet. Prema optužnici, u posljednjem tromjesečju 2001. do 28. ožujka 2002. povezali su se radi ilegalne prodaje veće količine ecstasyja. U veljači 2002. Možanić je stupio u kontakt s dvojicom prikrivenih policijskih istražitelja koji su se predstavili kao kupci droge na benzinskoj stanici u Varaždinu.

Na ugovoreni sastanak došli su Dobranić i Možanić, koji su im prodali 490 tableta kupljenih od Vusića za 9500 kuna. Ugovorene su i nove isporuke. Prvih 10.000 tableta isporučeno je u ožujku 2002. Na benzinskoj crpki u Sesvetama u vozilo jednog od istražitelja ubačena je vrećica s 9607 tableta plaćenih 20.600 eura.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije