Otkrivamo kako je nastala tvrtka koja duguje čak 5,8 milijuna kuna

Tvrtka Limer? Nikad čuli – čude se u općinskoj upravi u Pribislavcu. Nisu čuli ni za Ljubu Ignaca, poduzetnika koji je u Livadarskoj ulici, na kućnom broju 23, registrirao tvrtku za građevinarstvo i trgovinu koja se u roku od dvije godine popela na vrh liste najvećih poreznih dužnika u Međimurskoj županiji!

Poduzetnik za kojeg u selu nitko ne zna Poreznoj upravi dužan je čak 5,8 milijuna kuna za PDV. – Znam jednog čovjeka koji se tako zove. Nema ga trenutačno, ali inače spava u šupi, a bavi se skupljanjem otpada. Koliko je dužan? Ideeeš! – čude se u Livadarskoj ulici. Nije uspjela ni potraga za brojem 23. U Općini kažu da je na toj adresi prijavljeno čak 28 osoba! No, nijedna se ne zove Ljubo Ignac.

Ova je vijest izazvala lavinu čuđenja i kometara kako je do toga uopće moglo doći. Naš portal prvi je došao do neslužbenih informacija o pozadini ove priče. Kako otkrivamo ideja o otvaranju tvrtke rođena je u zatvoru gdje je Ljubo Ignac služio kaznu s dvojicom muškaraca s područja Varaždinske županije.

Navodno je spomenuti dvojac Ljubi predložio da zajedno osnuju tvrtku Limer uz prijedlog da upravo Ignac bude direktor i samim time odgovorna osoba što je dakako njega kao laika imponiralo i odmah je pristao na ponudu. Ideja rođena u zatvorskoj ćeliji realizirana je nakon izlaska trojca na slobodu.

Ignac je kao direktor novoosnovane tvrtke dvojici Varaždinaca potpisao punomoći, a oni su, kako neslužbeno saznajemo, njemu za uzvrat dali tri mobitela (svaki vrijedi po nekoliko tisuća kuna). I tu je priča za direktora stala. Dvojac s varaždinskog područja krenuo je u akciju i na temelju punomoći na ime Limera je u Splitu kupio poveći broj skupih automobila.

Nije nam poznato da li su uplatili akontaciju ili cijeli iznos, no jasno je da je najveći dio duga prema državi nastao zbog neplaćanja PDV-a. Kako će završiti cijela priča i hoće li biti pokrenuta istraga kako bi se saznalo što se sve “kuhalo” u Limeru – znat će se vrlo brzo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije