Vincekovo: HKUU Sveti Martin organizira pohod u župni vinograd

Proizvodnja grožda, a time i vina jedna je od najvažnijih poljoprivrednih proizvodnji u Medimuraca. Ljubav prema lozi toliko je raširena da gotovo svaki domaćin i u nizinskom dijelu uz kuću ima bar “brajde”.

Velik je broj onih, koji uživaju ili žive od tog plemenitog napitka, a koji će obilježiti i Dan svetog Vinka, zaštitnika vinogradara. Veli se da na Vincekovo nije dobro niti lijepo biti sam pri klijeti. Stoga će se već tradicionalno, po 15. put, u organizaciji Hrvatske kulturno umjetničke udruge “Sveti Martin” u nedjelju, 25. siječnja 2015. održati pohod u župni vinograd.

Okupljanje je od 13,30, a pohod kreće u 14,00 sati iz centra Svetog Martina na Muri do župnog vinograda gdje će održati tradicionalni obred uz stihove pučke pjesme “Trsek moj zbudi se” te kuhano vino, čaj i domaće kobasice s domaćim kruhom. U pohodu će im se priključiti i prijateljska kulturno umjetnička društva iz Štrigove i Žiškovca. Kotizacija iznosi 10 kuna, a svaki učenisk dobiva kuhano vino ili čaj i kobasicu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije