Unatoč ozljedi i skoroj operaciji Ivan Međimurec drugi u Mađarskoj

U subotu, 8. studenog u mađarskom gradu Vasvar održalo se popularno Strongman natjecanje. Na natjecanju je sudjelovalo 9 natjecatelja iz 4 zemlje, koji su odmjeravali snage u vuči kamiona od 8 tona, podizanje kugle od 130 kg, nošenje kofera od 100 kg, držanje čekića od 8 kg u visini ramena, podizanje bučice iznad glave od 75 kg.

Naš Ivan Međimurec, unatoč ozljedi, ponovno je dokazao da je u izvrsnoj formi. Na kraju je osvojio odlično drugo mjesto. Ispred njega je bio samo Mađar Adorján Balázs, a iza njega su se redom plasirali: Alen Radosević (SRB), Bors László (SVK), Matlák Szabolcs (SVK), Szalai László (HUN), Sidó Tamás (SVK), Kecskés Roni (SRB) i Saša Sabolčec (CRO).

Operacija, odmor za srce i dušu, pa veliki povratak i obaranje Guinnessovog rekorda

Iako je osvojio drugo mjesto Ivan Međimurec kaže da mu je natjecanje u Mađarskoj bilo zadnje u ovoj godini pa smo ga upitali zašto je donio takvu odluku.

– Sudjelovanje na tome natjecanju je bilo upitno jer ozljeda koju sam zadobio prije mjesec dana jako je ozbiljna (puknuće velikog prsnog mišića). Sa tom ozljedom nisam mogao dati sto posto od sebe zbog bolova koje svakodnevno trpim. Ali opet je sportski duh i srce nadvladalo je bol na kraju se ta hrabrost isplatila i završio sam na drugom mjestu – rekao je za naš portal.

Koja su bila tvoja očekivanja prije natjecanja?

– Očekivao sam zadnje mjesto jer sam znao da će doći nekoliko dobrih natjecatelja koji su bili bolji od mene i spremniji. Ovo natjecanje je bilo zadnje ove godine i sada slijedi operacija jer bez operacije nikad neću ući u profesionalnu ligu. Ovakve ozljede nose sa sobom i velika ograničenja u pokretima i snazi.

Koja su daljnja predviđanja za oporavak i nastavak treniranja?

– Doktori predviđaju pauzu i odmor od 7 mjeseci, tek onda ću lagano početi trenirati. Ovu ozljedu ću iskoristiti kao odmor za srce i dušu od svega. Nakon rehabilitacije ću se vratitI trenizima i pokušat ću oboriti Guinnessov rekord u jednoj disciplini. Isto tako pokušat ću osvojiti profi kartu koja osigurava ulazak u profi svijet.

Ima li kod nas novih nada u Strongmanu – tvojih nasljednika?

– Volio bih spomenuti jednog mladića koji je također krenuo stopama strongmana. Saša Sabolčec je mlad dečko koji tek ima 21 godinu te također ima velike planove u strongman sportovima. Ovom prilikom bih zahvalio svim sponzorima na podršci i mojem bratu Zaviši koji me pratio na svako natjecanje ove godine i bio velika psihička potpora kada je bilo najteže – poručio je međimurski strongman Ivan Međimurec.

Poželimo mu što brži oporavak i povratak na natjecanja.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije