OŠ Podturen: Jabuka – dar prirode

Kako se svake godine 20. listopada obilježava Svjetski dan jabuka zbog toga što su sve sorte jabuka izuzetno korisne, zdrave i ukusne namirnice, takav je dan s puno simpatija prihvaćen među učenicima Osnovne škole Podturen. Svima je znano da je jabuka voćka koja jača imunološki sustav, učinkovita je u borbi protiv virusa i bakterija, štiti organizam od prehlade, utječe na izgradnju kostiju i zubi te pomaže pri sprečavanju od karijesa.

Kao takva posebno je pogodna za prehranu djece u bilo kojoj fazi rasta i razvoja. U jelovniku učenika i zaposlenika OŠ Podturen godinama od jeseni do proljeća nalaze se jabuke koje daruje gosp. Mihalj Novinščak, pa su tako i ove godine stigle prve ” Mihaljove jabuke” taman kao poslastica za obilježavanje Dana jabuka. Na tome mu velika hvala!


Učenici nižih razreda matične i područnih škola sa svojim učiteljicama održali su integrirani dan u kojem su se kroz sve aktivnosti provlačile jabuke, kao tema recitacija, dramsko-scenskih igara, pjesama, kreativnih aktivnosti likovnog izražavanja, ali i kao slasni zalogaj u obliku pita, kolača i drugih slastica.

Po hodnicima škole u Podturnu širio se miris pečenih kolača s jabukama što su svojim umijećem napravili učenice, učenici i učiteljice Ljubica Horvat, Ljiljana Ovčar, Vesna Zadravec i Ljubica Mikac, a za pite s jabukama zaslužna je kuharica Škole.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije