Projektni dan u Ekonomskoj i trgovačkoj školi na temu “I svima na stolu kruh”

>> Projektni dan u Ekonomskoj i trgovačkoj školi na temu “I svima na stolu kruh”

U Ekonomskoj i trgovačkoj školi i ove godine obilježeni su Dani kruha, pa su se tako u petak, 10. listopada 2014. godine od 8 do 11 sati održavale radionice pod zajedničkim nazivom ” I svima na stolu kruh”. Radionice su bile raznovrsne, zabavne i poučne, a cilj im je bio učenje timskom radu i širenje znanja.

Na izbor ih je bilo čak dvadeset i četiri, koje su osim onih prigodnog sadržaja obuhvatile i ostala područja poput osnova o fotografiji i izradi videa, učenja španjolskog jezika, kreativnog crtanja. Matematika se primjenjivala na drugačiji način – u kuhinji. Učili smo i o drugim zemljama, prošlosti kruha, proširivali znanja o Međimurju, pisali smo i pjevali prigodne pjesme. Također smo mogli degustirati jela, osnivati vježbeničke tvrtke, osmisliti svoje proizvode.

Projektni dan završio je priredbom na kojoj su učenici prezentirali svoj rad na radionicama. zahvalom na plodovima zemlje te kratkim govorom ravnateljice Bosiljke Vinković Kukolić u kojem je istakla da obilježavanje Dana kruha pridonosi potpunijem odgoju i obrazovanju za zaštitu okoliša, upoznavanju i očuvanju biološke raznolikosti Hrvatske i Međimurja, podizanju svijesti o ekološkoj poljoprivredi i zdravoj prehrani.

Također je napomenula da je ETŠ ove godine odabrana kao predstavnica Međimurske županije za sudjelovanje na Svehrvatskoj smotri Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje koja će se održati u Zagrebu 12. listopada. Plodove rada učenika blagoslovili su pater Željko Željeznjak, župnik i gvardijan župe sv.Nikole u Čakovcu i p. Marko Pustišek, župni vikar u župi sv. Nikole uČakovcu. (Pia Erić i Katarina Sklepić, 3.a)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije