OŠ Goričan ugostila dragoga gosta – misionara i svećenika Antuna Šte

Učenici i djelatnici Osnovne škole Goričan 16. listopada lijepim su mislima, pjesmama i prezentacijama obilježili Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje i Svjetski dan borbe protiv siromaštva. Tom su prigodom učenici sa svojim voditeljima i razrednicima pripremili izložbu peciva, kolača, različitog sjemenja i ostalih plodova zemlje.

Ove nas je godine razveselio dolazak dragoga gosta – svećenika i misionara Antuna Štefana koji je rodom iz Preloga, a 18 je godina proveo u afričkoj državi Benin šireći vjeru i ljubav među siromašnima. U vrlo ugodnom ozračju na svojoj dragoj kajkavštini velečasni Toni pričao nam je o svojem djetinjstvu u Prelogu, o školovanju, odlasku u Benin, o životu među svojim crnim prijateljima, o školovanju i životu afričke djece.

Učenici su pozorno i s oduševljenjem slušali dragoga gosta koji ih je često nasmijao šaleći se na svoj račun. Spremno je odgovarao na sva njihova pitanja šireći svojim osmjehom i vedrim pogledom na život optimizam i neku pozitivnu energiju.
Nakon programa uslijedilo je zajedničko druženje s dragim gostom, a učenici su se počastili pecivom i kolačima koje su ispekle njihove majke i bake.

Bila je ovo prigoda da se prisjetimo da u svijetu ima puno gladne i siromašne djece koja trebaju našu pomoć i da mali dar od srca može nekoga razveseliti i uljepšati mu dan.

Na kraju nam je velečasni Toni poručio neka nas u životu uvijek prati osmjeh na licu i radost u srcu, neka zahvalnost bude dio naše svakodnevice, a darežljivost i dobrota dio našeg plana za budućnost.

U životu rijetko susrećemo ljude koji su istovremeno i veliki i dobri. Velečasni Antun Štefan svojim je životom i mnogim djelima dobrote i ljubavi to dokazao. Učenici i djelatnici škole od srca su mu zahvalili na ugodnom i nezaboravnom susretu. ( S. G.)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije