Užas u Podturnu: Oko 100 uginulih pilića odbacili uz šumski put

>> Užas u Podturnu: Oko 100 uginulih pilića odbacili uz šumski put

Od komunalnog redara Općine Podturen Zvonka Varge primili smo sljedeće priopćenje koje prenosimo u potpunosti:

“U utorak 12. kolovoza nakon dojave šetača – rekreativaca, komunalni redar općine Podturen našao je odbačene leševe pilića – brojlera u šumi Dobrava. Radilo se o približno 100 uginulih pilića težine do 2 kilograma, koji su u 8 polivinilskih vreća za smeće odloženi uz šumski put na rubu spomenute šume, svega nepuni kilometar od Podturna, Sivice, Celina, Matekovca i Lončareva.

Leševi pilića bili su u fazi početka raspadanja uz sve prateće pojave procesa pri visokim temperaturama zraka. Prema riječima veterinarske inspektorice, koja je odmah pozvana na očevid, pilići bi mogli biti ostavljeni na lokaciji krajem prošlog tjedna, odnosno u dane vikenda.

Mislimo da nije potrebno posebno navoditi kakve bi sve posljedice, ovakva (ne)djela posebno u ovim vrućim danima mogla imati po zdravlje ljudi, ostalog živog svijeta te vode, tla, zraka i ostaloga. Veterinarska inspekcija naložila je postupak žurnog uklanjanja leševa i dezinfekciju terena.

Inspekcija će pokrenuti istražne radnje u cilju utvrđivanja počinitelja ovoga nesavjenog, kažnjivog pa i sramnog djela, u suradnji sa komunalnim redarem.

Općina Podturen moli građane da dojave svoja eventualna saznanja, sumnje i druge informacije u vezi sa ovim i svim drugim uočenim slučajevima odlaganja opasnih tvari i predmeta izvan predviđenih mjesta te pojavu alergene biljke ambrozije uz i unutar naseljenih mjesta.”

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije