Selnica: Na groblju raste trava jer je grobar bio drzak i dao otkaz

U sklopu aktualnog sata posljednje sjednice Općinskog vijeća Općine Selnica vijećnik Vladimir Hrženjak načelniku Ervinu Vičeviću postavio je pitanje vezano uz mogućnsot postavljanja znaka ograničenja u Zebanec Selu kod škole i dječjih vrtića.

Kaže da na tim relacijama nesavjesni vozači divljaju po cestama i voze 120 km/h iako je ograničenje 50 km/h. Načelnik Vičević je rekao da je sa ŽUC-om dogovoreno postavljanje treptajućeg znaka, međutim on košta 34.000,00 kuna. Postavljanje znaka ŽUC ne financira u cijelosti. S polovičnim iznosom mora se uključiti i Općini. Vičević je kazao kako su predali zahtjev  prema Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture radi sufinanciranja.

Vijećnik Josip Bogdan pitao je što se događa s grobljem pošto je sve puno trave i nije pokošeno, ljudi osobno dolaze sa špricama i špricaju travu. Zamolio je da se da se na vrijeme reagira i riješi taj problem. Dotaknuo se i problema divljači smatrajući da se divljač malo previše množi, pa je predložio da dođe netko iz Lovačkog saveza Međimurja i prezentira na koji način se taj problem može riješiti.

– To je širi problem, zvjerke, lisice i slično su se počele množiti, ljudima divljač odnosi kokoši, a to se dešava prebrzo i nitko ne može na vrijeme reagirati da se to spriječi – rekao je Bogdan. Vičević je obećao da će se do sljedeće sjednice Općinskog vijeća taj problem riješiti. Što se tiče groblja, ono se počelo uređivati tek prije nekoliko dana.

– Općina je raspisala natječaj za novog grobara, jer je u posljednja dva mjeseca stari grobar postao jako drzak i dao otkaz. Sve je počelo s čišćenjem snijega na pješačko-biciklističkoj stazi ispred Općine, kad se on jako pobunio i tvrdio da dosad nikad to nije radio. Rekao sam mu da je to, između ostaloga, njegov posao. Otišao je na bolovanje, nije ga bilo jako dugo, zvao sam doktoricu i saznao da bolovanje baš i nije opravdano.

Nakon što se vratio i jedno vrijeme radio, došao je sa smiješkom, mahao papirom i rekao da opet ide na bolovanje. Nismo još uvijek dobili suglasnost za javne radove, a prijeko su nam potrebni. Trenutno rade u Općini osobe koje primaju socijalnu pomoć, a radno su sposobne i dužne sukladno Zakonu odraditi mjesečno do 90 sati – rekao je Vičević. Istaknuo je da će se obaviti testiranje s osobama koje su se javile na natječaj za mjesto grobara.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije