KOLUMNA: Moja lijepa vježbačica Beba

Donosim vam priču iz mog centra, koja kao i svaka lijepa priča ima svoj happy end! Kako se jedna domaćica, vrijedna majka odrasle djece i žena biznismena pretvorila u opičenu, modernu i kul ovisnicu o vježbanju?!!


Skromna očekivanja na početku!

Iako tada prije dvije godine nisam imala niti jedno jedino slobodno mjesto u dvorani, nekim sam čudom (htjela je sudbina) rekla Bebi neka dođe na trening. Mislila sam ja “ma neće dugo, možda mjesec dana” s obzirom na to da nikada do tada nije vježbala i nema naviku, disciplinu i motivaciju koju, prije svega treba izgraditi.

Stigla je jedna lijepa, mlada i plaha ženica na svoj prvi trening. Odradila ga do kraja, iako nije mogla pratiti ritam već uhodane grupe, rekla mi je da želi vježbati i da želi nastaviti s treninzima te da joj je cilj da dostigne ostale žene iz grupe. Naravno kada u očima vježbača vidite žar i veliku želju da nastavi onda mu vi kao trener uz njegove ukućane morate biti motivacija. Tako je i bilo, uvijek bi s Bebom nakon treninga razgovarala, premda to bile dvije riječi koje su nju poticale na dalje i gurale da izdrži.

S obzirom na to da su jedini ciljevi bili da ojača mišiće cora zbog bolova u leđima predložila sam joj da najprije krene s pilatesom. Nakon samo par mjeseci treninga Beba mi se pohvalila da više ne postoji bol u križima, da ima sve više i više energije i da joj se život znatno poboljšao. Drugačije gleda na svoje tijelo i priznaje da joj je trening ovisnost bez koje ne može zamisliti svoj život. Prošle su dvije duge godine od njezinog prvog treninga i od te dvije godine nije propustila niti jedan jedini trening.


Brzo hodanje, trčanje, bicikliranje, pilates…

Kada jednom zavolite vježbanje počinjete drugačije razmišljati, pa se iz pomalo dosadnog načina života – posao, obitelj, vrt i kućna druženja, vaš život pretvori u dinamičan i ponajprije zdrav. Tako je Beba svoga muža navukla na brzo hodanje, bicikliranje pa i trčanje. Žive zdravo, kuhaju zdrave obroke, bave se rekreacijom i jako malo svog slobodnog vremena provode u zatvorenim prostorima. Ona priznaje da joj se život znatno promijenio na bolje od kada vježba i da nikada prije nije mogla zamisliti da će u svojim četrdesetima poboljšati svoje životne navike.


Rezultati?

Beba danas izgleda bolje nego u svojim dvadesetima, ima lijep struk, čvrste noge i stražnjicu, a bolovi u kralježnici ne postoje. Pa sad, razmislite prije nego se zavalite u krevet s čipsom u rukama i bolovima u kralježnici! Zaista to želite? ili biste radije uživali u životu bez boli, s lijepo oblikovanim tijelom i uživali u tome jer kako se kaže u narodu; – “nema đabe ni kod stare babe” što znači da se za to treba dobro potruditi i dati nešto više od samog sjedenja i papanja nezdravih obroka!

P.S. zbog mog učestalog pisanja o “nezdravom” čipsu, da ne pomislite da ga ne volim, ooo volim ga i ja i to jako Laughing

Lezite na leđa, noge pogrčite u širini kukova, ruke postavite uz tijelo i krenite dizati zdjelicu prema stropu. Napravite 20 ponavljanja

Lezite na trbuh, kukove zalijepite na pod, a noge pogrčene postavite prema stropu. Dlan na dlan i čelo naslonite na dlanove pa krenite samo gornjim dijelom tijela par centimetara iznad poda. Glava i vrat su u produžetku kralježnice. Napravite 20 ponavljanja.

Ruke su uz tijelo, noge zalijepljene na podu, a gornjim dijelom tijela se izdužujemo prema naprijed. Vrat i glava su u produžetku kralježnice. Napravite 20 ponavljanja.

Ruke pogrčene uz tijelo, dlanovi paralelno s ramenima i krenite dizati gornji dio tijela, a da pritom lakteve ne podižete od poda. Glavom i vratom se izdužujemo. Napravite 20 ponavljanja.

Postavite dlan na dlan i čelo na dlanove, noge pogrčene i krenite naizmjenice jednom pa drugom rukom prema stropu bez da podižete zdjelicu i kukove.  Napravite 10 ponavljanja na svaku nogu.

Gornji dio tijela kao i kod prošle vježbe, samo donji pružite iznad poda i radite naizmjenice (jednom pa drugom nogom)  pokret cijelom dužinom noge. Kao da plivate. Napravite 20 ponavljanja (brzih i malih) na svaku nogu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije