Završeno 1. Prvenstvo RH u vuči kamiona i strongman natjecanje uz humanu notu

Ove subote 10. svibnja se u Čakovcu na parkiralištu prodajni centar BAT održalo se 1. Prvenstva Hrvatske u vuči kamiona i strongman natjecanja, a sve u svrhu pomoći Skloništu za životinje Prijatelji. Međimurski strongman i powerlifter Ivan Međimurec pokretač je 1. Prvenstva Hrvatske u vuči kamiona te strongman natjecanja.

>>> Pogledajte sve fotografije u galeriji

U Čakovec je danas došlo dvadesetak natjecatelja u vuči kamiona i šestero strongmana iz raznih krajeva Hrvatske, od Zadra, preko Karlovca, Zagreba, Bjelovara i ostalih krajeva Lijepe naše. Na strongman natjecanju posjetitelji su gledali snagatore na djelu kako se natječu u disciplinama podizanje balvana od 90 kg, podizanje automobila, nošenje kofera od 200 kg, prevrtanje gume od 400 kg te nošenje tereta od 250 kg na leđima.

“Sport se zove strongman, vani je jako popularan. Počeo sam se baviti prije 3 godine, vidio sam da mi leže sportovi snage i krenuo sam s vučom kamiona, dizanjem teških predmeta, nošenjem teških kofera. Vježbamo u teretani, ali trening je i svaki fizički posao. Ujedno jako volim životinje, posebno pse, zato sam odlučio pomoći na ovaj način” – rekao nam je Ivan Međimurec na natjecanju.

Pobjednici strongman natjecanja:

Vuča kamiona, kategorija do 85 kg: 1. Ivan Pil, 2. Goran Hadžić, 3.  Dario Horvat
Vuča kamiona, kategorija do 105 kg: 1.Tomislav Ivandić,  2. Zoran Marko Cer, 3. Mirza Džibrić
Vuča kamiona, kategorija od 105 kg:  1. Vilijam Ded,  2. Josip Mesić,  3. Dušan Popović
Strongman natjecanje: 1. Dušan Popović, 2. Josip Mesić, 3. Daniel Parac

Lijepo vrijeme iskoristili su brojni posjetitelji te su uz sport i humanu akciju pomogli i Skloništu za životinje Prijatelji. Humana akcija “Potegni za Prijatelje” je bila uspješna te je za napuštene pse danas prikupljeno 3000 kn od toga 2100 kn hrane i 900 kn donacijama.

Humanitarnu akciju, uz BAT potpomogle su i tvrtke Ragusa, Agent J iz Čakovca te Scitec Nutrition, dok je medijski pokrovitelj bio međimurski internet portal eMedjimurje.hr.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije