Na Uskrsni ponedjeljak održan festival “Djeca Mačkovca pjevaju”

Na Uskrsni ponedjeljak u Društvenom domu u Mačkovcu održan je već pomalo zaboravljeni festival “Djeca Mačkovca pjevaju”. Festival je organizirala Udruga mladih Mačkovec.

Natjecalo se 22 djece od 1. do 4. razreda u dvije kategorije. O tome tko je bio najbolji odlučivala je prosudbena komisija u sastavu Emina Božić, Zoran Ratajec i kao poseban gost Žiga međimurski koji je ujedno i otpjevao nekoliko poznatih međimurskih pjesmi.

Kod prvih i drugih razreda prvo mjesto je osvojila Miriam Markov učenica prvog razreda, drugo mjesto pripalo je Idi Mujezinović učenici drugog razreda, dok je treća bila Magdalena Podvez iz prvog razreda. U kategoriji trećih i četvrtih razreda prva tri mjesta su pripala učenicama trećeg razreda.

Prva je bila Katja Premuš, dok su druge bile Lilli Vekić i Simona Šarić, a treće mjesto je pripalo Julijani Patafta. Svi mali pjevači su pjevali poznate dječje pjesme. Među natjecateljima našli su se i tri “lava” koja su također pjevala Petar Kelkedi, Lena Novak Đura i Tena Radiković. Sav prikupljeni novac je otišao u humanitarne svrhe.

Iz udruge zahvaljuju Žigi međimurskom, Emini Božić, Zoranu Ratajecu, učiteljicama, mentorima te Mjesnom odboru Mačkovec koji je financirao događaj. Nadaju se kako će ovaj festival prijeći u tradiciju kao što je to i nekad bio.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije