Međimurski knjižničari na Proljetnoj školi

U Puli je od 6. do 9. travnja 2014. održan međunarodni stručni skup 26. Proljetna škola školskih knjižničara Republike Hrvatske na kojoj su sudjelovali i knjižničari osnovnih i srednjih škola u Međimurskoj županiji.

U spletu plenarnih predavanja, radionica i primjera dobre prakse knjižničari su stjecali nova znanja i vještine, osobito one vezane uz komunikaciju obzirom da je ovogodišnja tema skupa bila Komunikacija – element uspješnosti školske knjižnice

Nekoliko je knjižničara sudjelovalo i kao izlagači: Tanja Radiković, knjižničarka OŠ Ivanovec,  predstavila je kolegama primjer dobre prakse – natjecanje u znanju i kreativnosti Čitanjem do zvijezda. Natjecanje organiziraju i provode međimurski knjižničari već pet godina, a od ove se školske godine provodi i u srednjim školama, te na državnoj razini.


Robert Posavec
, knjižničar Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec,  vodio je radionicu s Draženkom Stančić, kolegicom iz varaždinske županije. Tema radionice bila je Napredni alati za razvoj uspješne komunikacije u odnosima s javnošću.

Novostečena znanja knjižničari će upotrijebiti u svojim školama i van njih, te poboljšati svoje komunikacijske vještine. (Tanja R.)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije