Digitalna slikovnica proglašena naj-akcijom grada Čakovca

Projekt Digitalna slikovnica koji su osmislile i provode knjižničarka OŠ Ivanovec Tanja Radiković i knjižničarka Tehničke škole Čakovec Sandra Vidović u suradnji s učiteljima i profesorima svojih škola (Vera Fučko-Trstoglavec i Valerija Poljanec su samo neke od kolegica koje su se uključile), proglašen je NAJ-AKCIJOM Grada Čakovca 2014. godine.

Kako je projekt važno dobro promovirati i predstaviti javnosti i kolegama, voditeljice su to učinile, između ostalog, i na Proljetnoj školi školskih knjižničara, državnom skupu namijenjenom školskim knjižničarima koji organizira Agencija za odgoj i obrazovanje.  Ove godine, 26. po redu, održana je u Puli. U pauzama između 2 predavanja i radionica, zainteresiranim kolegicama i kolegama prezentirale su svoj projekt Digitalna slikovnica.

Svoje su iskustvo prenijele 300tinjak sudionika seminara i podijelile 200tinjak letaka. Osim što su dobile pozitivne komentare i svi su projekt proglasili odličnom idejom, ponuđena im je i suradnja s tvrtkom Point d.o.o. iz Varaždina (tvrtka koja je razvila trenutno najznačajniji programski proizvod za knjižnice MetelWIN, te programski sustav za automatizirano upravljanje radijskim postajama). (TS)

Najnovije