Zaklada Friedrich Ebert u Čakovcu provodi plansku igru za mlade

Njemačka Zaklada Friedrich Ebert u suradnji s Gradom Čakovcem i Gimnazijom provodi projekt za mlade pod nazivom planska igra “Lokalna samouprava” u Čakovcu. Ovaj trodnevni projekt završava simuliranom sjednicom gradskog vijeća, koja će se održati u srijedu, 26. ožujka 2014. godine s početkom u 11 sati u vijećnici Grada Čakovca.

Riječ je o simulaciji u kojoj će sudjelovati 28 srednjoškolaca, a u okviru projekta mladi će imati priliku ući u uloge gradskih vijećnika i odigrati sjednicu gradskog vijeća. Na pitanja mladih za vrijeme aktualnog sata odgovore će davati gradonačelnik i njegovi zamjenici. 

Kako bi mladi što stvarnije odigrali svoju ulogu, voditelji planske igre (Martina Puž, Livija Stanišić i Tea Sekelj) prethodno su ih pripremili u dva projektna dana (24. i 25. 3. 2014.) za simuliranu sjednicu.

Za vrijeme projektnih dana mladima su također pomagale tri gradske vijećnice Gradskog vijeća grada Čakovca Lana Remar, Maja Đurkin Međimurec i Emina Miri, kao i Dragica Kemeter, pročelnica Upravnog odjela za upravu Grada. Teme dnevnog reda ove simulirane sjednice sastavili su sami mladi.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije