Damir Biškup: “Od Međimurja se očekuje da budemo u samom vrhu”

Ovog vikenda nastavlja se proljetni dio prvenstva 3. HNL sjever. Međimurje je jesenski prvak i za cilj ima ostati na prvom mjestu i otići rang više. Ako je prošao pripremni dio pitali smo trenera Damira Biškupa: “Uspjeli smo odraditi sve što se tiče samih treninga i rada, i na fizičkoj i na taktičkoj pripremi sve je napravljeno. Ostalo je još nekoliko dana do gostovanja u Varaždinu i planiramo se bazirati na taktičkim dijelovima, uigravanju završnica i nekih kombinacija.

U principu sam zadovoljan, ekipa je spremna. Velika moja zadovoljština je u tome što se nitko nije ozlijedio. Vjekoslav Pintarić još nije spreman, njegova povreda malo je obnovljena. Vjerujem da će se brzo oporaviti i da će možda već od trećeg kola biti na raspolaganju. Manje ozljede imaju Šafarić i Vuković, nisu neke ozbiljnije prirode i radi preventive ih nismo htjeli riskirati u pripremnom susretu sa Zelinom (0:0). Oni će biti na raspolaganju prvo kolo, svi jedva čekaju prvo kolo i da to prvenstvo krene.”

“Pa zar i to može promašiti?!”

O promjenama u svlačionici Biškup je rekao: “Od jeseni smo ostali bez Jurice Vrućine koji je imao tešku povredu križnih ligamenata i morao je na operaciju. Mustafa Menzil, naš kapetan, odlučio je u 38 godini prekinuti karijeru. Otvorio mu se u inozemstvu jedan posao, ipak mu je to budućnost i tako smo ostali bez njega.

Karlo Baksa nije zadovoljio moje apetite i morali smo se oprostiti s njim. Na njihova mjesta doveli smo u veznoj liniji jednog živog igrača, puno mlađeg od Menzila. S obzirom na kvalitetu njega i Menzila razlika je samo u tome što je Menzil puno iskusniji, ali mislim da u tom segmetnu igre nećemo biti zakinuti. Što se tiče braće Korenika, Stjepana i Aleksandra, oni su došli u zadnji tren. Kada dođu u optimalnu pripremu bit će sigurno veliko pojačanje.”

Cilj je jasan, prvo mjesto: “Od Međimurja se stalno očekuje da budemo u samom vrhu. Uspjeli smo biti jesenski prvaci, čeka nas teško proljeće. Kad je netko prvi svima je želja skinuti ga s tog mjesta. Mi svoj cilj znamo, neke lekcije u jesenskom dijelu smo naučili. Moja ekipa i ja osobno moramo svakoj utakmici pristupiti maksimalno ozbiljno, nema više ni malih ni velikih. Svaka utakmica u prvenstvu, od prvog kola od Varaždina do posljednjeg protiv Čakovca, mora biti kvalifikacijska. Samo takvim pristupom možemo zadržati prvo mjesto i onda se u kvalifikacijama upustiti u bitku za drugu ligu. Respektiramo i poštujemo svakog protivnika, svi su jednaki, bit će teško, vjerujem u svoje dečke i vjerujem da ćemo ispuniti ono što smo si zacrtali.”, zaključio je Biškup.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije