HDZ Međimurja: “Olako se praštaju milijuni, što sa vjerovnicima?”

– Ovo više nije pomoć gospodarstvu, ni rasterećenje poduzetništva i obrtništva kao što su nas uvjeravali aktualni vladajući. Ovo što se događa u praksi sa predstečajnim nagodbama nadilazi ekonomske okvire i postaje  pravno pitanje, te je protuustavno – istaknuo je na konferenciji za novinare međimurskog HDZ-a prof. Marko Kolaković, predsjednik Odbora za gospodarstvo Hrvatske demokratske zajednice.

– U prvotnoj verziji možda je taj Zakon (o predstečajnoj nagodbi) bio i prihvatljiv, međutim, nakon nekoliko izmjena koje je “doživio” u kratkom roku, nema više veze sa zdravom ekonomijom – zaključio je M. Kolaković, dodajući da će o tome, ali i o ostalim aktualnim temama iz gospodarstva, biti riječi na susretu sa međimurskim poduzetnicima u organizaciji  županijskog HDZ-a.

Predsjednik HDZ-a Međimurja i član Nacionalnog predsjedništva Darko Horvat, naglasio je da je oprost duga na poreze i doprinose od strane države velika pomoć gospodarstveniku. Međutim, što je sa vjerovnicima? Radi se o silnim milijunima gdje će vjerovnici ostati kratkih rukava iako su investirali i debelo platili PDV na izdane račune, pita se Horvat.

U Međimurju je trenutačno velik broj poduzetnika koji se nalaze pred stečajem, rečeno je, među ostalim na presici, iako još uvijek ovaj kraj slovi kao najperspektivniji u razvoju poduzetništva.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije