Za dječji više ne trebaju potvrde o naknadama iz HZZ-a i HZZO-a

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje obavještava sve korisnike doplatka za djecu, koji će u 2014. godini podnijeti zahtjev za nastavno ostvarivanje prava na doplatak za djecu od 1. ožujka 2014., da ne trebaju dostavljati rješenja/uvjerenja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje o ostvarenoj novčanoj naknadi zbog nezaposlenosti, odnosno uvjerenja o naknadama koje je isplatio Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje za 2013. godinu.

Naime, Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje je iz evidencije Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, za sve nezaposlene korisnike doplatka za djecu i članove njihovog kućanstva, informatičkim putem preuzeo podatke o ukupno ostvarenoj i isplaćenoj novčanoj naknadi zbog nezaposlenosti za 2013. godinu, kao i podatke o njihovom statusu kao nezaposlene osobe u evidenciji HZZ (prijavljen/neprijavljen).

Također, Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje je iz evidencije Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, informatičkim putem preuzeo podatke o ukupno isplaćenim novčanim naknadama ostvarenim u prethodnoj kalendarskoj godini (2013.), po osnovi privremene nesposobnosti za rad, ostvarene prema odredbama Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju, te po osnovi roditeljske brige i skrbi za dijete ostvarene prema odredbama Zakona o rodiljnim i roditeljskim potporama, za korisnike doplatka za djecu i  članove njihovog  kućanstva.

Korisnici doplatka za djecu, o svim promjenama u ostvarivanju navedenih naknada nakon ostvarenog prava za 2014. godinu trebaju obavijestiti HZMO, u roku 15 dana od dana nastalih promjena.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije